Cu un pas mai aproape de titlu

O zi de miercuri de foc! Azi 30 mai, în sala „Horia Demian” din Cluj Napoca, a avut loc meciul cinci  al semifinalei din cadrul play-off-ului de baschet: U BT Cluj Napoca – CSM Steaua București EximBank, meci pe care orice iubitor al sportului n-ar fi vrut să-l rateze. Baschetbaliștii steliști au obținut a treia victorie a seriei împotriva campioanei en-titre, scor 76-72 (23-16, 15-19, 16-20, 22-17). Această victorie a adus calificarea în finală, iar adversară va fi CSM CSU Oradea.

CSM Steaua București EximBank a început în formula Darwiche, Flower,  Runkauskas, Falker și Zekovic.

Primul sfert a aparținut echipei roș-albastre. Prin reușitele jucătorilor steliști echipa s-a distanțat la 7 puncte, 23-16.

În sfertul doi, echipa clujeană a început bine. Finalul primei reprize a aparținut roș-albaștrilor, care au menținut avantajul pe tabelă, scor 38-35.

Sfertul trei a fost dominat de U BT Cluj, care s-a desprins la 1 punct, echipa gazdă reușind să preia conducerea. Scorul sfertului trei a fost 55-54.

Sfertul patru a venit cu ratări de ambele părți. După o luptă crîncenă victoria a fost de partea echipei bucureștene.

Antrenorul echipei roș-albastre, Jukka Toijala, a reușit să-i mobilizeze extraordinar pe jucători, astfel încât în ultimele 4 minute echipa s-a desprins prin aruncările de 3 puncte. Finalul meciului a ridicat sala în picioare, cei peste 5000 de spectatori fiind copleșiți de miza jocului.

De la CSM Steaua s-au remarcat: Marius Runkauskas cu 26 puncte (6×3) și 9 recuperări, Jonte Flowers cu 15 puncte (3×3), 4 recuperări și 2 pase decisive și Randal Falker cu 12 puncte, 10 recuperări și 3 pase decisive.

Primul meci al acestei serii „trei din cinci”, din finala play-off-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin, se va juca la sala Antonio Alexe din Oradea, luni, 04 iunie. Al doilea meci va avea loc tot la Oradea în data de 06 iunie. Meciurile 3 și 4 se vor juca la sala Mihai Viteazul din București în zilele de 10 iunie, respectiv 12 iunie, dacă va fi nevoie. Meciurile vor fi transmise de DigiSport.

Distribuire social media