CUM SE RETRAGE O STEA? STRĂLUCIND ÎN CONTINUARE!

Campioana olimpică la natație Camelia Potec și-a încheiat cariera sportivă în urmă cu patru ani, dar până acum nu a organizat o Gală de retragere. Activitatea de președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, la conducerea căreia se află de 3 ani, nu i-a permis să se ocupe și de proiectele personale. În această săptămână însă, a reușit să facă ceea ce și-a propus de mai mult timp – proiectul ”Arta Sportului by Camelia Potec”.

Anul acesta, fiind an olimpic, gândindu-mă că ultima mea competiție a fost la Jocurile Olimpice în urmă cu 4 ani și spunându-mi mai multe persoane că eu nu am avut parte de o festivitate de retragere, m-am gândit să unesc aceste două lumi: lumea mea – ca sportivă de performanță și lumea viitorilor campioni – a  copiilor care ar trebui să practice acest sport. M-am tot gândit cum să fac acest lucru, pentru că pornisem de la ideea de a organiza o festivitate frumoasă, dar până la urmă am spus că cei mai importanți sunt copiii și ceea ce le transmitem noi. Așa s-a născut acest proiect, care nu este făcut de Federație, este 100% privat și l-am programat acum, în primul meu concediu după 3 ani”, a mărturisit Camelia Potec.

Și-a dorit să organizeze încă de anul trecut o competiție internațională în aer liber cu o piscină demontabilă în fața Casei Poporului, pentru a promova sportul pe care îl reprezintă. Avea exemplul Jocurilor Olimpice, Campionatelor Mondiale sau Europene, unde se amplasau piscine chiar și în săli polivalente. A fost convinsă că și în România poate fi realizat un asemenea proiect, însă costurile mari au amânat cu un an evenimentul. Iar în această săptămână, mii de copii și adulți s-au bucurat în centrul Capitalei, în apropierea Ateneului Român, de beneficiile mișcării în apă: înot, aquafitness, aquaboxing, aquagym, aquabike – toate sub îndrumarea unor instructori experimentați de la Asociația Europeană Acvatică. În plus, micuții s-au distrat și pe trambulinele în apă, dar și la workshopuri de pictură, desen sau foto.

Îmi doresc ca înotul să fie unul dintre primele 5 cele mai practicate sporturi din România, însă, ca să ajungem acolo, trebuie să-l promovăm. Trebuie să atragem copiii, dar și adulții, spre acest sport, pentru că îmi doresc în primul rând ca românii să fie sănătoși. Sunt unii care au probleme ce nu le permit să facă mișcare la sală sau să alerge. Activitățile în apă pot fi practicate de peste 90% din populație, oricare ar fi problemele de sănătate. Pe de altă parte, dacă vorbim de sportul de performanță, cu cât atragem mai mulți copii spre înot, cu atât vom avea o bază de selecție mai mare și, de aici, vor apărea rezultatele pe care ni le dorim cu toții”, a adăugat marea campioană, care a dezvăluit și secretul reușitei: dragostea pentru sport, munca, perseverența, trecerea peste greutăți – toate acestea, în egală măsură, oferă sportivilor 95% șanse de victorie.

Camelia Potec este un exemplu, atât ca fost sportiv de performanță, cât și ca om. Își dorește să transmită tuturor dragostea pentru sportul care a consacrat-o și voința de a reuși.

Prin tot ceea ce face astăzi, Camelia demonstrează că are calități de manager deosebit, atât în funcția pe care o îndeplinește la Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, cât și ca inițiatoare a unor proiecte inedite, cu un impact foarte mare în dezvoltarea copiilor. Nu pot decât să o felicit și să o asigur în continuare de tot sprijinul clubului sub culorile căruia a luptat”, a declarat președintele CSA ”Steaua București”, George Boroi, care i-a oferit cu ocazia retragerii oficiale o plachetă pentru rezultatele remarcabile obținute în activitatea sportivă.

sursa foto: https://www.facebook.com/Camelia-Potec-512645218912416/?fref=ts

Distribuire social media