Cupa Europei la Floretă Feminin – ediția 1, 2014

Competiția s-a desfășurat pentru prima dată în România, în sala ”Mihai Viteazul” a C.S.A. Steaua. Organizator a fost Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua” București, în colaborare cu Federația Română de Scrimă.

Pentru promovarea evenimentului a fost organizată o conferință de presă la care au participat președintele C.S.A. Steaua, Geoge Boroi, președintele Federaței Române de Scrimă, Mihai Covaliu, antrenorul echipei de floretă feminin C.S.A. Steaua, Petre Ducu, căpitanul echipei, Maria Boldor și șeful secției marketing și relații publice al C.S.A. Steaua, Cristian Cîrlan. De asemenea, a fost publicată și o revistă (în limba engleză) din care jurnaliștii au aflat detalii despre competiție, despre sportivele înscrise în concurs, despre evoluția acestei discipline și performanțele obținute de-a lungul timpului de floretistele Clublui Sportiv al Armatei ”Steaua” București.

Tot în campania de promovare a evenimentului s-a înscris și participarea reprezentantelor C.S.A. Steaua – Roxana Bârlădeanu, fostă campioană europeană și mondială la floretă și Maria Boldor, cea mai titrată floretistă din noua generație – la emisiunea specială on-line realizată de moderatorul Andru Nenciu.

Finala a fost transmisă integral de DOLCE SPORT, iar unul dintre comentatori a fost Roxana Bârlădeanu, manager sportiv la C.S.A. Steaua.

În cele mai multe știri și articole apărute în mass-media, s-a făcut referire la faptul că această competiție foarte importantă a fost organizată de Clubul Sportiv al Armatei Steaua, pentru prima dată în România. În plus, rezultatul obținut de sportivele C.S.A. Steaua – medalia de bronz, a fost evidențiat pozitiv în presă, în condițiile în care, pentru echipa stelistă, a fost prima participare la o competiţie internaţională pentru senioare în formla Maria Boldor, Ana Boldor, Mălina Călugăreanu şi Laura Vârgă. CSA Steaua a devenit astfel favorita organizării și a edițiilor următoare ale competiției.

 

Distribuire social media