Cupa României la sabie feminin în vitrina Stelei

În perioada 15-18 februarie, la sala de scrimă „Ana Pascu” din București are loc Cupa României la sabie.

Întrecerea va avea loc la feminin și masculin, individual și pe echipe, și va reuni la start sabreri de la toate cluburile de profil din țară.

În primele două zile de la startul competiției naționale de scrimă, dedicată seniorilor, au avut loc întrecerile fetelor la individual și pe echipe.

La sabie feminin individual s-au prezentat la start 22 de sportive. Deținătoarea en titre a trofeului, Sabina Martiș, a fost învinsă, în finală, de către Bianca Pascu cu scorul de 15-7 la tușe. Georgiana Dima, tot de la CSA Steaua București, a pierdut lupta pentru locul III fiind învinsă de Natalia Bugaevski legitimatată la CSTA București tot cu 15-7.

La proba sabie feminin echipe s-au prezentat la start cinci formații: CSA Steaua1, CSA Steaua2, CS Riposta, CSTA București și CSM Iași.

CSA Steaua1 a câștigat marele trofeu, Cupa României la sabie, în finală învingând pe CSM Iași, scor 45-44. Meciul a avut o încărcătură emoțională deosebit de mare, după ce echipa moldavă a condus cu 44-40. Locul trei a fost ocupat de sportivii  CSTA București, care a învins pe CS Riposta, scor 45-39.

Componența celor două formații steliste care au tras în Cupa României a fost următoarea:

  • CSA Steaua1: Georgiana Dima, Felicia Iacob, Sabina Martiș, Denisa Șerban;
  • CSA Steaua2: Maria Badea, Emma Iacob, Tania Lutea, Denisa Zaharia.

Antrenorii fetelor sunt: Cătălina Anghel și Emil Oancea.

Distribuire social media