Cupa României se întoarce acasă!

STEAUA BUCUREȘTI-SCM USV TIMIȘOARA 25-23

Steaua București a câștigat pentru a 16-a oară trofeul după o finală dramatică în fața celor de la SCM USV Timișoara. Totul s-a jucat până la ultima fază. La final, băieții noștri au cucerit trofeul mult dorit.

Bănățenii au început mai bine finala de pe stadionul ”Arcul de Triumf” și au marcat primul eseu al partidei. La 7-0, Steaua a schimbat și ea tabela printr-o lovitură de pedeapsă a lui Vlăduț Popa. Mijlocașul echipei noastre a fost omul primei reprize, tot Vlăduț reușind un eseu transformat. La pauză tabela arăta scor egal, 10-10.

Repriza a doua avea să fie mult mai atractivă, cu faze de mare spectacol, de-o parte și de alta. Hinckley Vaovasa a primit un balon de urmărire de la Vlăduț Popa și a reușit al doilea eseu al Stelei, care trece pentru prima dată în avantaj: 15-10. Timișoara răspunde și ea cu o încercare transformată, și adversarii sunt din nou cu un pas în față, 17-15. Hinckley Vaovasa face dubla cu un nou eseu spectaculos și roș-albaștrii au din nou prima opțiune la câștigarea trofeului. Florin Vlaicu, aflat la ultimul meci din carieră, restabilește egalitatea: 20-20.

Situația a devenit dramatică pentru Steaua după ce Monson Vaovasa a primit cartonașul roșu în minutul 64, iar fratele său, Hinckley vede galbenul, cinci minute mai târziu. Cu doi jucători mai puțin pe teren, Steaua se vede condusă, Timișoara punctând dintr-o nouă lovitură de pedeapsă.

La 20-23, băieții noștri nu își pierd speranța. Pornesc la atac cu toate forțele, iar insistența le e răsplătită. Jone Marawa Nasalo marchează încă un eseu lângă steagul de margine, iar Steaua întoarce încă o dată situația: 25-23. E rândul bănățenilor să pornească la atac, dar steliștii se apără cu dinții pentru trofeu.

După o pauză de trei ani, Cupa României ajunge din nou în Ghencea. Este al 16-lea trofeu din istorie pentru cea mai galonată echipă din rugbyul românesc.

Steaua București:
1. Alexandru Savin, 2. Tudor Butnariu, 3. Vasile Balan, 4. Mattew Tweddle, 5. Damian Strătilă, 6. Cristi Boboc, 7. Dragoș Ser, 8. Kamil Sobota, 9. Florin Surugiu (C), 10. Vlăduț Popa, 11. Ionuț Dumitru, 12. Monson Vaovasa, 13. Hinckey Vaovasa, 14. Jone Marawa, 15. Robert Neagu
Rezerve: 16. Vasile Bărdașu, 17. Ionuț Pîrvu, 18. Nkosikhona Masuku, 19. Jan Rossouw, 20. Eseria Vueti, 21. Daniel Plai, 22. Ngoni Chibuwe, 23. Cosmin Iliuță

Antrenor: Ștefan Acsinte

Distribuire social media