Cvintet de medalii la Campionatele Mondiale de lupte U 23

În perioada 11-18 noiembrie, la Sala Polivalentă „Ioan Kunst-Ghermănescu” din București au avut loc Campionatele Mondiale de lupte U 23. Pe saltea s-a concurat la toate stilurile: lupte libere, feminin și greco-romane.

Din lotul României au făcut parte următorii steliști: 

  • Lupte libere: Kapraev Zurab (categoria 70 kg), Oklopkov Nikolay (categoria 61 kg), Vasilioglo Maxim (categoria 74 kg), Omaraskhab Nazhmudinov (categoria 79 kg);
  • Lupte greco romane: Mariea George (categoria 77 kg), Berei Lenard (categoria 130 kg);
  • Lupte feminin: Buibar Simona (categoria 68 kg), Seicariu Suzana (categoria 55 kg), Priceputu Ștefania (categoria 50 kg), Ana Andreea Beatrice (categoria 53 kg).

În finala categoriei 74 kg, luptătorul roș-albastru Vasilioglo Maxim a pierdut la puncte finala în fața georgianului Avtandil Kenceadze, rămânând astfel cu medalia de argint. În semifinalele competiţiei, luptătorul nostru l-a învins pe Andranik Gabrielian din Armenia, în optimi pe Navid Morad Zanganeh (Iran), respectiv Ismail Abdullaev (Azerbaidjan), în sferturile de finală.

Un alt luptător stelist, Nikolai Okhlopkov, a cucerit medalia de bronz la categoria 61 kg, după o victorie categorică (10-4) în meciul cu Iukbek Zholdoşbekov (Kîrgîstan). În semifinală, Nikolai Okhlopkov a fost învins de Magomedrasul Idrisov din Rusia.

În lupta pentru bronz, Omaraskhab Nazhmudinov, l-a învins pe japonezul Yajuro Yamasaki. În optimi a câştigat cu grecul Georgi Meletov, dar a fost învins în sferturi de georgianului Nika Kenceadze.

Andreea Ana  a învins-o în lupta pentru bronz pe Bolortuya Bat Ochir (Mongolia). Ana a trecut în optimi de Katarzyna Kaminska (Polonia), în sferturi de Aigul Nuralim (Kazahstan), fiind învinsă în semifinale de Momoka Kadoya (Japonia).

Ștefania Priceputu a învins-o pe Lisa Ersel din Germania și a câștigat medalia de bonz. Luptătoarea noastră a învins-o în optimi pe  Svetlana Ankiceva (Kazahstan), în sferturi a trecut de Divya Tomar (India), dar în semifinale a fost învinsă de japoneza Miho Igarashi.

Palmaresul delegației CSA Steaua București, prezentă la competiție este de 5 medalii, un argint și 4 medalii de bronz:

  • Locul II – Vasilioglo Maxim;
  • Locul III – Okhlopkov Nikolay;
  • Locul III – Omaraskhab Nazhmudinov;
  • Locul III – Priceputu Ștefania;
  • Locul III – Ana Andreea Beatrice.
Distribuire social media