Darul unui campion olimpic pentru Cătălin Chirilă!

Sportivul Stelei a primit o pagaie specială din partea lui Leon Rotman, cel mai vârstnic campion olimpic. „Să ai spor anul viitor, să-i bați pe toţi la Olimpiadă!”, i-a transmis fostul mare canoist, ajuns la 88 de ani.

Leon Rotman, cel mai în vârstă campion olimpic român în viață, a primit din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român Colanul de Aur al COSR, cea mai înaltă distincție oferită de forul olimpic tricolor.

Cu ocazia festivității de la Casa Olimpică, în discursul său, Leon Rotman i-a făcut o mare surpriză stelistului Cătălin Chirilă, campionul mondial de la canoe 1-1.000 de metri.

„Eu vreau să-i înmânez lui Cătălin o pagaie făcută special pentru mine de primăria oraşului Reghin, pentru faptul că am concurat pe bărcile fabricate la Reghin. I-o dăruiesc și îi urez să aibă spor anul viitor, să-i bată pe toţi la Olimpiadă”.

Cătălin l-a ajutat pe președintele COSR, Mihai Covaliu, să-i atârne la gât „medalia de onoare” a forului nostru. Cu glasul tremurând de emoție, stelistul a mărturisit că prin pagaia primită de la Leon Rotman a primit toată puterea pe care acesta a avut-o la JO din 1956, atunci când la Montreal, marele campion câștiga aurul olimpic la 1.000 și la 10.000 de metri. „Prin această pagaie cred că primesc toată puterea pe care a avut-o domnul Rotman când i-a învins pe adversari şi îmi doresc să fac acelaşi lucru la următoarea Olimpiadă şi la toate competiţiile care vor urma. Îmi dă foarte multă încredere şi putere pentru viitor. Este un exemplu şi mi-aş fi dorit să îl cunoască mai mulţi copii, pentru că din păcate nu-l cunoaşte foarte multă lume din sport. Este o motivaţie în plus pentru orice sportiv. Titlul olimpic cred că este pregătit pentru mine”, a declarat Cătălin Chirilă.

Sportivul Stelei a avut un an 2022 senzațional, câștigând titlul mondial și European pe distanța olimpică de 1.000 de metri, la canoe simplu. El se pregătește acum de prima competiție majoră din 2023, etapa de Cupă Mondială de la Szeged (Ungaria).

 

Distribuire social media