David Matei: “Cu o noapte înainte am visat că voi da gol cu Ripensia!”

La 16 ani, fotbalistul David Matei trăiește o perioadă de vis. Pe 5 martie a debutat pentru echipa de seniori a Stelei cu o pasă de gol în partida cu Minaur Baia Mare (scor 3-0), iar la exact o săptămână distanță a marcat cel dintâi gol în Liga a II-a, în deplasare cu Ripensia Timișoara (scor 2-0).

Dar toate acestea nu l-au dat peste cap. Extrem de talentat, dar și foarte modest, David își vede în continuare de antrenamente și de școală și speră ca într-o zi să calce pe urmele idolului său, Messi.

Cu două zile înaintea primului joc al Stelei din play-off, cu Unirea Dej, David Matei a acordat un interviu pentru site-ul oficial al Clubului Steaua București.

Cum ai ajuns la fotbal?
La vârsta de cinci ani plângeam pe la garduri când îi vedeam pe băieții mai mari că joacă fotbal și eu nu puteam. Într-o zi mi-am făcut curaj și m-am dus la echipa Clubului Sportiv numărul 2, din cartierul Pantelimon, dar nu m-au primit pentru că eram prea mic. Am revenit după un an, iar atunci m-au acceptat. Așa am început fotbalul.

Dacă nu făceai fotbal, ce alt sport ți-ar fi plăcut să faci?

Nu cred că mi-ar fi plăcut alt sport în afară de fotbal. Am făcut acum doi ani atletism, dar nu cred că l-aș fi practicat la cel mai înalt nivel.

Îți aduci aminte cum a fost prima ta zi la Steaua?
Eram foarte emoționat. Îmi aduc aminte că era iarnă. Am intrat în vestiar, i-am salutat pe băieți, pe fiecare în parte, m-am așezat pe un scaun, și am așteptat să încep treaba.

Duminică ai marcat primul tău gol pentru echipa de seniori a Stelei. Ce ai simțit în momentul în care ai văzut mingea în poartă?
Sincer, nu am văzut cum intră mingea în poartă. M-am bucurat înainte. Dacă era pe lângă poartă…mă bucuram degeaba (râde).

Ce înseamnă pentru tine golul de la Timișoara?

Am prins încredere foarte mare după această reușită. Îi mulțumesc domnului Oprița pentru că a avut încredere în mine să mă trimită în teren, în ciuda faptului că Steaua avea un jucător eliminat și sper să o țin tot așa.

 Ai reușit să dormi după jocul cu Ripensia?

Foarte greu. Toată noaptea mă gândeam doar la gol. Cu o seară înainte de joc am visat că voi înscrie.

Care este jucătorul favorit?

Messi. Îmi place foarte mult de el.

Ai acasă tricouri ale altor fotbaliști?

Nu. Nu am niciun tricou. Dar am în schimb foarte multe autografe, de la Hagi, Belodedici și alți jucători importanți ai României.

Care este mâncarea te preferată?

Ciorba de perișoare, dar numai cea făcută de mama.

Destinația favorită de vacanță a ta este…

La mine la munte…La Proieni (n.r. – județul Vâlcea) avem o casă în care a stat străbunicul meu și de fiecare dată când merg acolo, îmi vine să plâng. Are o mare valoare sentimentală pentru mine și mă simt extraordinar acolo.

Aplicația de telefon favorită?

Instagramul îl folosesc foarte mult.

Crezi că ți-a crescut popularitatea după debutul la Steaua?

Nu știu. Și nici nu prea mă interesează acest aspect. Vreau doar să îmi fac treaba cât mai bine, atât la antrenamente, cât și în meciuri, atunci când se va apela la mine.

Fetele te caută mai des în ultima vreme? Ai primit multe cereri de prietenie?

(râde) Da, da. Mă caută. Am primit câteva cereri în ultima vreme. Aici pot să spun că am crescut în popularitate.

Spune-mi un lucru mai puțin știut despre tine.

Studiez limba arabă. M-am apucat de ea de 5-6 ani. Vecinul bunicii mele era arab, m-am împrietenit cu el și mi-a propus să mă învețe. Așa am ajuns să prind drag de limba arabă.

Ce le transmiți fanilor înaintea play-off-ului?
Să vină în număr cât mai mare la fiecare meci al nostru și să fie siguri că vom termina sezonul pe primul loc. Și, evident, vom da totul pentru a învinge Dinamo în ambele jocuri din play-off.

Distribuire social media