De la agonie la extaz! Steaua Rangers a invins dramatic SC Miercurea-Ciuc la hochei

Echipa de hochei CSA Steaua Rangers s-a impus aseară pe patinoarul din Cârța, Harghita, în fața tradiționalei rivale  Sport Club Mirecurea-Ciuc cu scorul de 6-5, la capătul unei partide nerecomandate cardiacilor.

După o primă repriză încheiată cu 1-3 – ciucanii surprinzându-i pe steliști cu două goluri marcate în minutele 2:19 și 2:52, în a doua repriză jocul s-a încins, mai ales după ce echipa din Ciuc a lovit din nou, înscriind în primele 30 de secunde de la reluarea meciului. Începutul ultimei runde a adus o nouă reușită pentru Miercurea Ciuc, care a ridicat scorul la 2-5 și părea că soarta partidei e deja pecetluita.

Au venit însa ultimele 10 minute ale meciului, când furia roș-albastră s-a dezlănțuit pe patinoarul din Cârța, aruncând în aer tribunele înțesate de suporteri harghiteni. Intr-un final apoteotic, steliștii, au punctat necruțător 4 goluri în doar 6 minute de joc (!), întorcând scorul de la 2-5 într-un neverosimil 6-5. Finalul meciului s-a disputat în tensiune maximă, care a dus și la o busculadă pe gheață între jucători, dar nimic nu a mai putut întoarce soarta partidei.

Eroii serii au fost capitanul echipei Ioan Timaru (2 goluri si o pasa de gol) si ucrainenii Pavlo Akymov (2 goluri), Denys Zabludovsky (1 gol si 3 pase de gol) si Andrey Butochnov (1 gol). S-au mai remarcat, de asemenea, Mihai Georgescu (o pasă de gol), Ievgen Iemelyanenko (1 pasa de gol) si tanarul Mircea Constantin (o pasă de gol).

La finalul partidei, antrenorul roș-albaştrilor Nelu Alexe a declarat că echipa sa a meritat din plin victoria și că scorul ar fi putut fi mult mai clar în favoarea C.S.A. Steaua Rangers, dacă nu ar fi existat greșelile survenite din lipsa rutinei competiționale pe care o au echipe precum cea din Ciuc sau din Brașov.

La rândul lui, căpitanul roș-albaștrilor Ioan Timaru a declarat că victoria a fost una de moral, pe care echipa  o dedică în semn de ”bun-venit” președintelui Cristian Cîrlan, reîntors din acest sezon la conducerea hocheiului stelist.

Fost președinte al C.S.A. Steaua Rangers și vice-președinte al Federației Române de Hochei pe Gheață, Cristian Cîrlan s-a retras la finalul ediției de campionat 2011/2012, când echipa a cucerit ultimul trofeu din palmaresul sau, Cupa României.

Cu prestatia din Cupa Romaniei de acum două săptămâni și cu acest rezultat obtinut in primul lor meci oficial din actuala ediție a campionatului național, steliștii revin în elita hocheiului românesc și se anunță drept pretendenți serioși la podiumurile celor două competiții.

Distribuire social media