De Ziua Națională, luptătoarea Alina Vuc a întruchipat-o pe Ecaterina Teodoroiu, eroina Primului Război Mondial

De Ziua Națională, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a publicat o ediție specială a Revistei Magazin Olimpic. Numărul 4 al publicației Mișcării Olimpice din România are pe copertă un pictorial de excepție: Alina Vuc, luptătoarea Team Romania, o întruchipează pe eroina Primului Război Mondial, Ecaterina Teodoroiu .

”Pe-aici nu se trece!” este deviza pictorialului în care Alina Vuc ține drapelul României în mână într-un cadru de război.

Shooting-ul a fost realizat la Muzeul Militar Naţional “Regele Ferdinand I” din București.

Alina Vuc povestește în interviul realizat în timpul shooting-ului despre pasiunea ei pentru filmele istorice și ce asemănare a găsit între ea și Ecaterina Teodoroiu. Totodată, cu gândul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Alina își anunță strigătul de luptă ”Pe-aici nu se trece!” și e hotărâtă să scrie istorie anul viitor la Tokyo câștigând prima medalie olimpică pentru luptele feminine din România…

“Cred că ne asemănăm dintr-un punct de vedere. Ea a scris istorie într-o lume a barbaților, înconjurată de barbați, la fel și eu am scris istorie în luptele feminine românești, într-o lume care la început a fost doar pentru barbați, pentru că nu existau lupte feminine. Am deschis un drum și vreau să scriu istorie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor, să ridic drapelul României pe catarg!”, a declarat Alina Vuc, luptătoarea Team Romania.

La mulți ani, România!

SURSĂ TEXT/FOTO: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

 

Distribuire social media