Debut cu dreptul în baraj !

Steaua a debutat în prima fază a barajului de promovare în Liga a 2-a, astăzi, 8 mai, a doua zi după sărbătorirea a 35 de ani de la triumful istoric de la Sevilla.

Mostiștea Ulmu, echipă clasată pe locul 2, în seria a 4-a, a fost primul adversar. Stadionul Voința din capitală, loc în care călărășenii dispută meciurile pe teren propriu, a fost gazda evenimentului.

Vremea a fost excelentă pentru fotbal. Suprafața de joc a fost un gazon sintetic destul de dur, un avantaj pentru echipa din Ulmu, familiarizată cu terenul. Steaua pornea ca favorită dar începutul jocului a consemnat un echilibru evident în teren. Gazdele au pornit cu un presing avansat, departe de poarta lor și au controlat mai bine centrul terenului, făcând ca roș-albaștrii să iasă din defensivă cu pase lungi, sărind de multe ori zona de construcție.

Raul Bălbărău, portarul stelist a prins o zi deosebită, salvând câteva mingi grele cu parade spectaculoase. Chiar dacă cele mai multe ocazii au aparținut echipei Mostiștea Ulmu, scorul a fost deschis de Steaua. Adrian Ilie a centrat în careu către Nsiah dar un apărător advers a deviat mingea în propria poartă, astfel că din min. 10 elevii lui Daniel Oprița au trecut la conducere, 1-0.

Până la pauză aspectul jocului s-a păstrat cam același cu echipa gazdă bine organizată în joc, reușind să țină mingea departe de poarta proprie și cu atacantul nostru Dragoș Huiban, extrem de prezent în preajma careului, creând mari probleme fundașilor adverși.

La pauză, antrenorul Oprița a întărit linia mediană prin introducerea lui Răsdan și Mihăescu, iar aspectul jocului s-a schimbat în bine, steliștii preluând posesia în teren. În min. 47, Pacionel încearcă o acțiune în partea stângă, pătrunde în careu și are un contact cu un apărător al gazdelor. Centralul acordă un 11 m după o fază controversată, îndelung contestată, Pacio transformă penalty-ul și scorul devine 2-0.

Peste câteva minute un jucător din Ulmu primește al doilea galben și implicit cartonașul roșu. Cu om în plus, Steaua nu forțează dar chiar și așa își mai construiește câteva ocazii de gol. Gazdele încearcă și ele măcar golul de onoare însă nimic nu se mai schimbă pe tabelă până la sfârșit, astfel că la capătul celor 90 de minute, scorul final arata 0-2.

A fost al optulea joc consecutiv al echipei noastre fără gol primit . După fluierul final, fotbaliștii roș-albaștrii au salutat suporterii steliști aflați în vecinătatea stadionului care și-au făcut simțită prezența, de la distanță, din primul până în ultimul minut.

Echipa noastră a evoluat în formula: Raul Bălbărău, George Călinţaru, Walace da Silva, Sergiu Bactăr, Alexandru Zaharia, Rareș Enceanu, Adrian Ilie, Valentin Bărbulescu, Emilian Pacionel, Dragoș Huiban, Philippe Nsiah.

În repriza secundă, Philippe Nsiah, Walace da Silva, Rareș Enceanu și Dragoș Huiban au fost înlocuiți cu Mădalin Mihăescu, Florin Răsdan, Liviu Băjenaru și Cezar Mihalache.

Returul barajului se va juca pe 15 mai, pe terenul 5 din Complexul Sportiv Steaua. După acest meci Steaua va mai avea un singur obstacol de depășit în drumul spre obiectivul mult dorit de întreaga suflare roș-albastră, PROMOVAREA !

Distribuire social media