Delegația României prezentă la Jocurile Mondiale de la Wuhan s-a întors marți seara acasă

Grosul delegației României care a fost prezentă la Jocurile Mondiale Militare de la Wuhan, din perioada 18-27 octombrie 2019, s-a întors marți seară acasă.

Cu nouă medalii în palmares, delegația țării noastre l-a avut în fruntea sa pe stelistul Alin Firfirică, care a cucerit aurul în proba de aruncare a discului. Singurul român care a câștigat un aur în China s-a arătat încântat de evoluția sa de la Wuhan, mai ales că a avut parte de o companie selectă.

Una dintre cele mai spectaculoase medalii au fost câștigate de către Ionuț Zincă, bronz la orientare. Legitimat la clubul Steaua București, Ionuț a fost așteptat la sosirea în țară de către familie și s-a declarat încântat de performanța reușită la la Jocurile Mondiale Militare.

La la Jocurile Mondiale Militare din China, din acest an, România a cucerit nouă medalii și s-a clasat pe locul 23 din 108 națiuni participante. Cei care au adus medalii țării noastre la Wuhan au fost: Alin Firfirică – aur la disc, Ana Maria Popescu – argint la spadă, Andreea Chițu – argint la judo, Andrei Dukov – argint la lupte libere, Suzana Georgiana Șeicariu – argint la lupte libere, Ionuț Zincă – bronz la orientare, Eugen Valentin Pătru – bronz la tir cu arcul olimpic pentru persoane cu dizabilități, Claudia Nechita – bronz la box, categoria 54-57 kg, și Adrian Buhaniuc – bronz la box, categoria 81-91 kg.

Distribuire social media