Două medalii pentru triatloniști

La Campionatele Mondiale de Triatlon de iarnă, desfășurate la Arena Biathlon din Cheile Grădiștei (județul Brașov), steliștii au reușit rezultate foarte bune. Vakaria Edith a cucerit medalia de  bronz la categoria tineret U23, în aceeași competiție colega ei Luiza Rășinaru situându-se pe locul al cincilea. La juniori, Leonard Hîncu a ocupat locul 5, în timp ce Nicolae Hîncu a fost pe 6. Cei doi au concurat și în proba de ștafetă, acolo unde au adus României o medalie de argint. În proba individuală, un alt triatlonist stelist a fost Viorel Pălici, locul 9 la seniori.

Mai trebuie adăugat că ștafeta mixtă la seniori, cuprinzându-i pe Vakaria Edith, Luiza Rășină, Cristian Mușoiu și Vorel Pălici, s-a comportat mai mult decât onorabil, trecând a cincea linia de sosire.

Varianta de iarnă a triatlonului include o cursă combinată de alergare, ciclism și schi fond, toate desfășurate pe o pistă acoperită cu zăpadă. În momentul actual se fac eforturi pentru introducerea în calendarul Jocurilor Olimpice a triatlonului de iarnă.

Distribuire social media