DREPT LA REPLICĂ

Pentru corecta informare a opiniei publice, referitor la informațiile publicate de jurnalistul Daniel VLAD,  în cotidianul „Prosport” (https://www.prosport.ro/fotbal-intern/george-ogararu-si-csa-steaua-nu-au-fost-in-stare-sa-faca-petrecerea-pe-care-au-promis-o-la-35-de-ani-de-la-castigarea-cupei-campionilor-europeni-19257267#live_close), în data de 06.05.2021, ora 08:41, CSA „Steaua” București face următoarele precizări, în virtutea dreptului la replică:  

Conducerea CSA „Steaua București” reiterează angajamentul ferm de a milita pentru asigurarea unui echilibru între comunicarea oficială şi percepția opiniei publice cu privire atât la susținerea performanței sportive, cât şi la organizarea internă a activității clubului, aplicând prevederile legale.  

Astfel, pentru corecta informare a cititorilor, dorim să menționăm că H.G. 432 din 08.04.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 aprilie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial 369 din 09.04.2021, pentru diminuarea impactului tipului de risc, conform art. 1, alin. 1 și 2:

  1. pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, cu excepția celor organizate și desfășurate potrivit pct. 2-19;
  2. se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

La aniversarea a 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni am fost pregătiți să-i invităm în Ghencea pe cei care au făcut posibilă această performanță unică și să-i onorăm în noua casă a Stelei. Însă din motive independente de noi acest moment va fi amânat. Stabilirea datei în care evenimentul putea avea loc a depins, în paralel, de mai mulți factori pe care noi nu îi putem influența. E important să știți că în ultimele luni un grup de oameni au pus cap la cap toate detaliile unui eveniment complex, pe măsura importanței acestei aniversări.

Fără a intra pe fondul articolului semnat de domnul Vlad, facem precizarea că acesta a fost scris, fără a fi fost solicitat și punctul de vedere al CSA Steaua București, așa cum ar cere regulile deontologice ale profesiei de jurnalist, ceea ce considerăm că a creat prejudicii de imagine clubului.

Nu în ultimul rând, dorim să-l asigurăm din nou pe domnul Daniel VLAD, ca de altfel, pe toți jurnaliștii interesați, de întreaga noastră disponibilitate la dialog, cu transparență și bună credință, pe teme legate de activitatea CSA Steaua București, în dorința comună de a prezenta publicului larg și suporterilor steliști, în special, adevărul cu privire la performanțele și evoluția clubului nostru.   

Distribuire social media