DUBLĂ VICTORIE PENTRU HOCHEIȘTI

Echipa de hochei a Stelei a ”spart gheața” și a reușit să obțină primele două victorii în Campionatul Național de Seniori, ediția 2017-2018. ”Militarii” cu o linie totalmente nouă, alcătuită numai din ucraineni, au jucat la Brașov, la Patinoarul Olimpic, în calitate de echipă gazdă, contra celor de la CSM Dunărea Galați.

În primul meci, formația noastră a zburdat literalmente pe luciul de gheață, învingând cu un concludent 5-1 (1-0, 1-1, 3-0) diferența făcându-se la patinaj și la condiția fizică, în perioada de final. Golurile roș-albastre au fost marcate, în ordine, de către: Lymansky (pasă Grigori), Yanishevslyi, Creangă (Afanasev), Lymanskyi power-play (Constantin, Kicha) și Constantin (Yanishevsyi, Berdilă).

În acest joc, raportul șuturilor la poartă a fost de 42-24 în favoarea noastră, o superioritate din cinci fiind fructificată. Gălățenii au avut de trei ori om în plus, dar linia noastră specială a neutralizat fiecare oportunitate.

În partida-revanșă, jocul a fost mult mai echilibrat, căpătând, pe final, accente dramatice. Steaua a câștigat cu scorul de 5-4 (1-2, 2-1, 2-1), golul decisiv fiind înscris de Yanishevskyi, după o intercepție, cu 11 secunde înainte de final. Oaspeții au avut inițiativa permanent, conducând de fiecare dată, însă niciodată la două goluri. Hocheiștii danubieni au avut 1-0, 2-1, 3-2 și 4-3, însă Zeița Fortuna ne-a surâs. Sigur că acest succes se datorează științei jocului unora dintre hocheiștii noștri. De exemplu, golul lui Lymansky, neasistat, în secunda 43 a reprizei de mijloc, în inferioritate numerică, a însemnat o lovitură morală și de prestigiu. Tot gol neasistat a fost și cel de 4-4, semnat de Mihai Georgescu, iar dacă ne uităm peste statistici vom observa că în cele două meciuri Steaua a avut un record de patru goluri fără pasatori, dintre care trei în partida secundă.

Golurile venite ca urmare a unor combinații, în jocul al doilea, i-au avut ca marcatori pe Grigori (Antal, Lymanskyi) respectiv Georgescu (Pugachyov, Robert Timaru).

Raportul șuturilor a fost mult mai echilibrat în acest duel, 42-40, în timp ce noi ne-am păstrat procentajul de 20% la power-play. De asemenea, apărarea noastră a topit cele patru superiorități de care au beneficiat gălățenii. Remarcabilă și prestația portarului Uruc, la victoria cu 5-4, el parând 36 de șuturi.

Pentru echipa noastră, antrenată de Nelu Alexe și Ioan Timaru, urmează meciurile de la Progym Gheorghieni, programate în 6 și 7 octombrie.

 

Distribuire social media