După 7 luni Steaua București revine pe gheață !

De departe cea mai titrată echipă din hocheiul românesc, Steaua București se agață cu încăpățânare de aproape un deceniu în încercarea de a-și apăra prestigiul și tradiția în ierarhia internă a spectaculosului sport pe gheață.

Termenul de acasă nu mai există pentru steliști, destinul și structura materială existentă făcându-i pe roș-albaștri adevărați glob-trotteri. Hocheiștii își dispută meciurile din anul 2012 la Cârța, Brașov, Tg. Secuiesc, Galați, M. Ciuc, Gheorgheni, un adevărat marator nesfârșit cauzat de inexistența unui patinoar omologat în București. Probabil singura capitală europeană care nu își permite luxul de a beneficia de o arenă competitivă pentru a bucura numeroșii admiratori ai acestui sport.

După o pauză de 7 luni, cauzată de devastatorul virus SARS-CoV-2, steliștii au început campionatul 2020-2021 printr-o deplasare foarte dificilă la Gheorgheni, pe patinoarul unei echipe care se numără an de an printre fruntașele competiției interne, un teren pe care se câștigă foarte greu.

Gazdele ACSH Gheorgheni plecau cu un mare avantaj din start. Pregătirea pe gheață a fost începută la 1 iunie iar componența echipei cuprindea pe lângă un lot complet și un număr de șase jucători străini de valoare, doi canadieni și patru proveniți din spațiul ex-sovietic.

Prima partidă nu a avut istoric scorul de 6-0 (3-0; 2-0; 1-0) consemnând o victorie clară a gazdelor, pe fondul unui meci în care s-a vazut clar nivelul de pregătire al celor două combatante .

Revanșa a fost mult mai echilibrată. Elevii antrenorului Nelu Alexe au tras concluziile după întâlnirea anterioară. Au condus în prima repriză iar actul 3 l-au terminat la egalitate. 4-3 (0-1; 3-1; 1-1) a consemnat tabela de marcaj după scurgerea celor 60 min. de joc. Evoluția echipei în al doilea meci arată că steliștii pot fi un adversar dificil pentru oricare dintre favoritele la titlu.

Omogenizarea lotului poate aduce o creștere evidentă în evoluțiile ulterioare, după cum aprecia antrenorul Alexe:

,,Am început pregătirea pe uscat la 1 octombrie, iar de gheață am beneficiat doar șapte zile. Dacă în prima întâlnire am fost puțin surprinși, temători, în meciul 2 am pregătit o tactică mai agresivă. Am încercat și am reușit parțial să blocăm jocul adversarilor și am speculat potențialul nostru ofensiv. Ținând cont că după mulți ani avem o echipă formată exclusiv din hocheiști români și că avem în lot jucători nou-veniți, sperăm ca timpul să țină cu noi, să avem o creștere constantă a omogenității și a relațiilor de joc”.

Marcatorii steliști au fost: Alfred Antal, Levente Lorincz și Andrei Filip.

Etapa viitoare Steaua București în calitate de gazdă va întâlni în manșă dublă, echipa locală CSM Corona Brașov. Partidele se vor disputa la patinoarul Olimpic din Brașov în datele de 28 și 29.10.2020, începând cu ora 18:30.

Înainte Steaua! ❤️💙

Distribuire social media