E oficial: Ana Maria Popescu (Brânză), Simona Gherman și Simona Pop participă la Rio

Federația Română de Scrimă a anunțat, oficial, lotul sportivilor care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio, într-o întâlnire care a avut loc la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. La eveniment au fost prezenți preşedintele FR Scrimă, Mihai Covaliu, preşedintele COSR, Alin Petrache, ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, preşedintele de onoare al FR Scrimă, Ana Pascu, președintele Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua București”, George Boroi, spadasinele Ana Maria Popescu (Brânză), Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu (CS Dinamo), sabrerul Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo) şi antrenorii Dan Podeanu şi George Epurescu.

Cu această ocazie, Mihai Covaliu, președintele FR Scrimă, a trasat obiectivele pentru Rio: „Am mare încredere în potențialul lor, de aceea obiectivul Federației Române de Scrimă la aceste Jocuri Olimpice este una-două medalii. Este un obiectiv îndrăzneț, greu de realizat, dar avem foarte multe atuuri. Avem valoarea necesară pentru a ne îndeplini acest obiectiv. Fetele știu unde sunt, au experiența Jocurilor Olimpice de la Londra. Au învățat din greșeli și eu sunt convins că la Rio își vor negocia fiecare pas pe care îl vor face pe planșă.”

Spadasina Ana Maria Popescu nu a făcut nicio promisiune pentru Jocurile Olimpice: „Londra nu o vom uita, o să o purtăm în spatele nostru câți ani vom aveam. De aceea, referitor la Jocurile Olimpice de la Rio nu vreau să mai promit nimic. Merg la Rio să văd ce se întâmplă. Eu am avut experiența copilului la Atena în 2004, când am avut ocazia să văd cum arată o competiție ca Jocurile Olimpice, apoi la Beijing am urcat pe podium, acolo unde mi-am dorit toată viața, dar am ajuns la Londra cu speranțe și am plecat de acolo în genunchi. Așa că de data asta îmi doresc ca Rio să ne surprindă pe toți. Cu siguranță mergem acolo hotărâte și determinate să facem ce nu am făcut data trecută. Dar fără promisiuni și fără să plecăm cu medaliile la gât. De data asta vrem să ne întoarcem cu medaliile, nu să plecăm cu ele la Rio. Mai avem foarte mult de muncă, mai sunt competiții și cu Dumnezeu înainte vom vedea ce o să iasă”.

Un ultim turneu de calificare pentru scrimerii care nu au încă bilete la Rio, se va desfășura la Praga, pe 16 și 17 aprilie. România va fi prezentă cu câte un sportiv în probele de floretă feminin, floretă masculin, spadă masculin și sabie feminin.

sursa: frscrima.ro

Distribuire social media