Echipa de polo feminin Steaua București, pe locul întâi și după terminarea turneului II

La sfârșitul săptămânii trecute s-a încheiat turneul II din cadrul Campionatului Național de polo feminin. Competiția a avut loc la bazinul de înot Tolea Grințescu – Floreasca.

În primul meci cu CS Dinamo București, echipa de polo feminin Steaua București și-a impus jocul și a obținut victoria, scor 11 – 6 (3 – 3, 3 – 2, 1 – 1, 4 – 0). După trei reprize echilibrate, fetele noastre au încheiat partida în forță, ultimă repriză le-a aparținut și nu le-au mai permis dinamovistelor să marcheze nici un gol. Au marcat: Szeghalmi Krisztina 4 goluri, Briana Mihăilă 2, Kaplarevic Janja, Claudia Pilică, Ana Șerbănescu, Xenia Bonca și Isidora Damnjanovic câte un gol.

În meciul al doilea echipa roș-albastră a cedat în fața celor de la Rapid București, scor 11-7 (3-1, 3-1, 3-2, 2-3). Au marcat: Briana Mihăilă 3 goluri, Szeghalmi Krisztina și Xenia Bonca câte două goluri.

Și după încheierea acestui turneu echipa Steaua București este liderul clasamentului cu 9 puncte (41 – 30). Pe podium urmează Rapid 9 puncte (44 -33) și Dinamo cu 0 puncte (24 – 44).

Antrenorul echipei, Eugen Georgescu, a declarat: „În cadrul Turneul II din Campionatul Național de polo feminin  am câștigat cu Dinamo 11-6 și am pierdut cu Rapid 11-7. În ambele partide am avut un început de joc slab. Echipa Rapid a fructificat toate ocaziile de gol, iar echipa noastră a ratat ocazii clare de a marca. Diferența a fost făcută și de maniera de arbitraj care ne-a dezavantajat la fazele de joc poziționare pe atac și apărare. Rapid a avut patru aruncări de la 5 metrii.
Obiectivul etapei era câștigarea ambelor partide. Bilanțul întâlnirilor cu Rapid în acest sezon este de 5-1 pentru Steaua. În clasament conduce Steaua cu 9 puncte golaveraj mai bun decât echipa Rapid care are 9 puncte și pe locul 3 Dinamo cu 0 puncte. Turneul III are loc în perioada 06-07.03.2020. În perioada ce urmează avem ca obiectiv de pregătire corectarea deficiențelor constatate din analiza turneului II  și ca obiectiv de performanță victorii în ambele jocuri din turneul III”.

Distribuire social media