Echipa Invictus România a participat la Cupa Federației la tir cu arcul

Invictușii au terminat victorioși pe toate fronturile la „Cupa Federației”, competiție de tir cu arcul organizată de către Federația Română de Tir cu Arcul, pe Baza Sportivă Olimpia din București.

Sub culorile Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București, 8 militari răniți din lotul de tir cu arcul al Echipei Invictus România au luptat timp de 3 zile pentru a-și dovedi măiestria în tragerea cu arcul și, totodată, pentru a încerca să câștige una dintre cele mai râvnite Cupe la tir cu arcul din țară.

Au avut adversari foarte puternici, cele mai titrate cluburi fiind prezente la eveniment, însă luptătorii noștri răniți au reușit să-și învingă emoțiile, să se concentreze asupra țintei și să lovească de fiecare dată cât mai precis.

Atât arcașii de la olimpic – Mr. Nicola Dănuț, Plt. adj. Căpățână Iulian Constantin, Plt. maj. Romilă Eduard Vlad și Cap. cls. a III-a Pătru Eugen Valentin, cât și cei de la compound – Plt. maj. Butoi Ionuț Claudiu, Cap. cls. a III-a Neagu Marcel, Plt. adj. pr. (rz.) Toma Mihai și Plt. adj. (rz.) Bolovan Florin, au reușit să obțină nu mai puțin de 3 locuri pe podium și numeroase alte poziții onorante, atât la individual, cât și la echipe.

Pentru ei fiecare zi de antrenament este o adevărată luptă, luptă care se dă atât pe plan fizic, cât și psihic. Pentru a putea face față în astfel de competiții, unde adversarii sunt perfect sănătoși, este nevoie de foarte mult antrenament, stăpânire de sine, voință și nu în ultimul rând dăruire.

Dacă luăm în considerare faptul că pentru a participa la acest gen de competiții este nevoie să petreci chiar și 8 ore în fiecare zi pe terenul de antrenament sau că pentru a lovi în 10 trebuie să tragi peste 4000 de săgeți pe lună, vom constata că nu mulți dintre noi suntem capabili de un asemenea efort.

Cu toate acestea, eroii noștri îl fac în fiecare zi, din scaunul cu rotile, cu picioare ale căror răni se deschid la fiecare antrenament sau cu dureri care nu se opresc nici când dorm. Suntem mândri să vă avem printre noi, iar spiritul vostru de învingători ne umple sufletul de bucurie. Meritați din plin toate aplauzele noastre și nimic nu este mai frumos ca atunci când fluturați Drapelul Național la fiecare competiție la care participați.

Mult succes în pregătirea pentru Invictus Games!
Go Invictus!

Distribuire social media