EGAL PE TERENUL CAMPIOANEI

Astăzi, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, a avut loc derby-ul etapei a IV-a din SuperLiga CEC Bank; confruntarea dintre Steaua București și Timișoara Saracens. Băieții noștri, prin reușitele lui VLAICU, au terminat partida la egalitate, 15-15 (6-3).

Steliștii au arătat poftă de joc încă din primele minute, astfel că au reușit să deschidă scorul prin Florin VLAICU, cel care a înscris pentru 3-0, în urma loviturii de pedeapsă. Un meci de uzură, în care roș-albaștrii au inițiat numeroase atacuri succesive și acțiuni bine legate, mai ales în primele 20 de minute. Campioana României a fost vizibil pusă în dificultate, aceasta fiind nevoită să comită mai multe erori la nivel disciplinar. Steaua a dominat printr-o posesie clară, păstrând un parcurs dinamic. Cu toate acestea, scorul pauzei a fost de partea bănățenilor, 6-3.

În a doua repriză, minutul 42, VLAICU readuce egalitatea pe tabela de marcaj, 6-6, după o lovitură de pedeapsă. În minutul 58, Timișoara s-a distanțat la 12-6, prin reușitele lui Gabriel Conache. A doua jumătate a reprizei secunde, în minutele 61 și 63, steliștii restabilesc egalitatea, 12-12. Conache, la trei minute distanță, marchează pentru 15-12. Ultimele 10 minute o obligă pe Steaua să se descurce fără doi oameni; inferioritate numerică ce a pus probleme pe fază defensivă.
Sfârșitul partidei l-a avut în prim-plan pe același Florin VLAICU. Stelistul a stabilit scorul final, 15-15.

După a IV-a etapă, ne menținem poziția de lider, cu 17 puncte.

Distribuire social media