Elena – Gabriela Ruse în Top 200 WTA

Stelista Elena – Gabriela Ruse este pentru prima dată în carieră în Top 200 WTA. Născută în noiembrie 1997, jucătoarea roș-albastră  traversează în 2018 cea mai bună perioadă a carierei.

Ea a participat la turneul de categorie WTA International de la Nottingham unde a fost învinsă, în turul I, de Magdalena Rybarikova din Slovacia, locul 18 WTA, scor 6-0, 3-6, 6-1. De asemenea, în luna mai, tenismena stelistă a reușit să se califice în turul al doilea al turneului de categorie WTA International de la Praga.

Ea are în palmares șase titluri ITF cucerite şi mai multe prezenţe pe tablourile principale ale unor turnee din noua serie introdusă de WTA pentru jucătoarele profesioniste, cea de competiţii cu premii de 125.000 de dolari.

O altă speranță a tenisului stelist este junioara Alexandra Petric, în vârstă de doar 14 ani, campioană națională de iarnă și de vară.

Într-o formă excelentă, Alexandra este dublă campioană, în acest an, la “Mamaia IDU Juniors Championship”, turneu din Circuitul Tennis Europe rezervat jucătorilor sub 16 ani, turneu de Categoria 2, unul dintre cele mai puternice organizate în România.

De la începutul săptămânii, clasamentul sportivelor legitimate la CSA Steaua este următorul: Mihaela Buzărnescu – locul 30 WTA, Ana Bogdan – locul 62 WTA, Alexandra Dulgheru – locul 126 WTA, Irina Bara – locul 156 WTA şi Elena-Gabriela Ruse – locul 196 WTA.

Foto credit:flickr.com

Distribuire social media