ELIZA SAMARA CAMPIOANĂ EUROPEANĂ CU ECHIPA ROMÂNIEI

Echipa națională feminină de tenis de masă a României a obținut o performanță extraordinară, câștigând Campionatul European care a avut loc în Luxemburg. Selecționata tricoloră s-a impus cu scorul de 3-2, în ultimul act, împotriva puternicei reprezentative a Germaniei.

România a avut-o în componență, în prim-plan, pe redutabila Eliza Samara, cea care a deschis partida cu o victorie-maraton, în fața chinezoaicei naturalizate Han Ying, locul 9 mondial. Eliza a reușit să răstoarne situația și să câștige un punct covârșitor în economia finalei, în fața unei excelente apărătoare, cu scorul de 9-11, 12-10, 9-11, 11-8, 11-7.

Eliza Samara a revenit la masa de joc în meciul patru, tot în fața unei asiatice cu pașaport german, Shan Xiaona, în fața căreia a cedat cu 8-11, 9-11, 17-15, 3-11. Setul al treilea, cu o altă revenire extraordinară, rămâne însă o marcă de valoare pentru jucătoarea noastră.

Ultimul titlu continental, pe echipe, al României, fusese obținut în 2005, atunci când Eliza Samara, la începuturile carierei sale profesioniste, a fost doar rezervă. Din echipa României, pregătită de antrenorul Viorel Filimon, au mai făcut parte Dana Dodean-Monteiro și Szocs Bernadette.

Felicitări!

Distribuire social media