Festival de goluri pentru Steaua !

O nouă săptămână de pregătire pentru fotbaliști, a prilejuit desfășurarea altor întâlniri amicale, urmărind atingerea unui potențial ridicat la reluarea Ligii a 3-a, programată la jumătatea lunii martie.

Primul oponent a fost Vedița Colonești, echipă din același eșalon, clasată pe o poziție fruntașă, în seria a 6-a. Oltenii au început meciul curajos, fără să închidă jocul și au dat o replică intensă elevilor lui Daniel Oprița, chiar au speculat oportunitatea ivită în minutul 14, deschizând scorul surprinzător la prima acțiune mai consistentă.

Replica roș-albaștrilor a venit aproape instantaneu, la interval de numai un minut, Rareș Enceanu transformând un penalty acordat în urma unui fault obținut tot de el. Philippe Nsiah, a înscris primul gol pentru Steaua în minutul 35, printr-un șut plasat din interiorul careului de 16 m.

Repriza a doua, a început cu o nouă realizare a francezului Nsiah, un gol spectaculos dintr-un voleu lateral, din interiorul careului mare. În continuare jocul a curs net în favoarea Stelei, oaspeții fiind constrânși la o apărare permanentă în propria jumătate de teren.

În minutul 69, a punctat căpitanul echipei Florin Răsdan, la capătul unei acțiuni colective de toată frumusețea. Scorul final 5-1, a fost stabilit de Rareș Enceanu, care reușește o dublă și marchează o victorie la pas a steliștilor în cel de-al patrulea amical din 2021.

Al doilea meci de verificare ne-a opus colega din serie, Metalul Buzău. Întâlnirea din tur a fost extrem de dificilă, steliștii reușind o egalare în extremis, în ultimele secunde ale partidei, o remiză muncită, 2-2.

Așadar, așteptam un meci echilibrat, în care oaspeții să pună probleme serioase în teren. Startul de meci a fost exploziv pentru Steaua, la capătul primelor 15 minute, tabela indicând un sec 3-0 pentru elevii lui Daniel Oprița. Remus Chipirliu, care a făcut un meci excelent, a realizat o dublă în minutele 3 și 18 iar Philippe Nsiah, cu golul din minutul 15 au detașat încă din start echipa noastră.

Meciul a curs liniar în favoarea steliștilor, cu o dominare categorică, care au mai punctat o dată prin fundașul Walace în minutul 30, scorul pauzei fiind net, 4-0. Actul secund a continuat galopul de sănătate al băieților noștri. Pacionel cu o dublă în (min. 64 și 79), Florin Răsdan (min. 65) și Dragoș Nicolae (min.80) au reușit încă 4 goluri, păstrând simetria cu prima repriză, ca număr de realizări.

Oaspeții au opus o replică puțin consistentă, având o singură reușită prin Andrei Pavel, din lovitură de la 11 m, la unul din rarele atacuri ale buzoienilor. Per ansamblu a fost un meci de pregătire la discreția Stelei, o partidă dominată categoric în fața echipei care ocupă locul 4, în seria noastră. Poate a fost cel mai bun meci de până acum din suita de amicale disputate.

Antrenorul Stelei, a rulat în cele două meciuri, două echipe aproape diferite, ceea ce ne dă încredere că lotul stelist oferă multiple soluții pe orice post. Omogenitatea și valoarea compartimentelor arătate în meciurile disputate în această perioadă, ne fac să privim cu optimism la debutul oficial al sezonului de primăvară și implicit la realizarea obiectivului dorit de toți steliștii, PROMOVAREA !

În următoarea săptămână, Steaua București va disputa alte două amicale, pe teren propriu, cu echipele de Liga a 3-a, Academica Clinceni II și SC Popeşti-Leordeni.

Sursă: George Ilinca  Foto RoSport

Distribuire social media