Final de sezon în Red Bull Cliff Diving: Popovici – locul 4 și Preda – locul 8

Sezonul 2019 al competiției de sărituri de la mare înălțime – Red Bull Cliff Diving – s-a terminat în week-end-ul recent încheiat, odată cu disputarea etapei finale, a șaptea, de la Bilbao (Spania).

La întrecerea din Spania a luat startul și românul Constantin Popovici. Legitimat la clubul Steaua București, Constantin s-a clasat la Bilbao pe locul 4, cu un total de 380.80 puncte. El a fost depășit de Gay Hunt (Marea Britanie) – 398.95 pct., Jonathan Paredes (Mexic) – 390.95 pct. și de Aidan Heslop (Marea Britanie) – 384.60 pct.

În urma acestui rezultat, Constantin Popovici a încheiat sezonul 2019 de Red Bull Cliff Diving pe locul 4 la general, cu un total de 470 puncte, fapt care-i conferă dreptul de a concura și în 2020 în această competiție. De notat că doar primii 8 sportivi din clasamentul de la finalul sezonului au dreptul automat de a se întrecere și în 2020. Restul participanților sunt înscriși pe bază de wildcard.
În același clasament final, Cătălin Preda, legitimat și el tot la clubul Steaua București, s-a clasat pe locul 8, cu 300 de puncte. Participant în 2019 pe baza unui wildcard, Cătălin și-a câștigat dreptul de a concura automat la toate etapele din 2020.

Rezultatele celor doi români în Red Bull Cliff Diving 2019 au fost:
FILIPINE – Constantin Popovici – locul 2;
IRLANDA – Constantin Popovici – locul 1;
ITALIA – Cătălin Preda – locul 12;
PORTUGALIA – Cătălin Preda – locul 6;
LIBAN – Cătălin Preda – locul 3;
BOSNIA și HERȚEGOVINA – Constantin Popovici – locul 1 și Cătălin Preda – locul 5;
SPANIA – Constantin Popovici – locul 4.

Următoarea mare competiție pentru Constantin Popovici și Cătălin Preda este finala Cupei Mondiale de sărituri, de la Tokyo, din aprilie 2020, întrecere decisivă pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

Constantin Popovici și Cătălin Preda sunt pregătiți la clubul Steaua București de antrenorul antrenorul Florin Avasiloae.

Distribuire social media