Final încins, victorie Steaua !

Etapa cu numărul 3 a campionatului de rugby SuperLiga CEC Bank, a programat astăzi un derby de tradiție din ultimii ani pe terenul din cadrul Complexului Sportiv Steaua, a primit replica echipei SCM Baia Mare, campioana en-titre. Istoricul recent al întâlnirilor directe demonstrau un echilibru sensibil între cele două team-uri, victorii împărțite, meciuri strânse, finaluri încinse și rezultate imprevizibile.

Meciul a fost extrem de tacticizat, fragmentat, cele două rivale demonstrând că se cunosc foarte bine. S-au speculat la maxim inexactitățile din momentele fixe. A fost un joc de uzură între garnituri sensibil apropiate valoric. Steaua a punctat prima prin două lovituri de pedeapsă transformate de mijlocașul la deschidere Tudor Boldor, conducând în min. 10 cu 6-0. Băimărenii au replicat prin alte trei transformări, două reușite în superioritate numerică, ducând la scorul 6-9. Din nou 3 puncte marca Boldor, fac ca scorul pauzei să fie egal 9-9.

Actul secund a păstrat nota primei reprize. Înaintarea stelistă a dominat jocul pe grămadă, în timp ce oaspeții au stat mai bine în tușă. Au rezultat alte penalități minore care au fost speculate de transformerii steliști. Boldor (3 p) și Plai (6 p) ultimul reușind un spectaculos drop-gol, au făcut ca Steaua să intre în ultimul minut de joc cu un avantaj de 6 puncte, 18-12.

Finalul de meci a fost extrem de spectaculos. Baia Mare a forțat victoria reușind un eseu printr-un mol, în urma unei margini. Avantajul Stelei era minim 18-17, însă transformarea a fost ratată. Acesta a fost scorul final, o victorie muncită dar meritată.

În cele 80 de minute s-au dictat 4 eliminări temporare (10 min.), 3 din rândul rugbyștilor steliști, 1 la oaspeți. Cu atât mai mare este meritul sportivilor antrenați de Dănuț Dumbravă și Marcel Mihalache.

15-le de start al echipei noastre a fost: Sioeli, Neagu, Nasalo, Popa, Dumitru, Boldor, Surugiu, Savin, Bărdașu, Bădălicescu, Tweddle, Sobota, Kuselo, Strătilă și Vueti.

Pe parcursul meciului au mai intrat: Bălan, Plai și Lucan.

Roș-albaștrii au victorii pe linie în noul sezon, una în Cupa României, trei în campionat și promit un parcurs la fel de bun în continuare. Echipa se prezintă foarte bine, are compartimente omogene, maturitate în joc, mentalitate de învingători.

Felicitări băieților și colectivului tehnic !

Etapa următoare Steaua se deplasează la Timișoara unde va întâlni în data de 15 mai, formația locală CS SCM Timișoara, vicecampioană națională.

Distribuire social media