Final tensionat la capătul unui meci dificil

Meciul restant din etapa a 5-a din seria a 4-a a Ligii a 3-a, disputat  pe terenul  5 din complexul sportiv Steaua, în compania celor de la SC FC Voluntari SA 2, s-a dovedit, așa cum era de așteptat foarte echilibrat.

Steliștii au prezentat pentru prima oară lotul aproape complet după perioada de inactivitate cauzată de virusul SARS-CoV-2. Chiar dacă roș-albaștrii erau insuficient pregătiți fizic, porneau cu prima șansă și cu un alt moral.

Debutul partidei a arătat două echipe bine organizate extrem de decise, dispuse să lupte pentru cele 3 puncte puse în joc. Elevii lui Daniel Oprița au încercat să domine mijlocul terenului și să construiască cât mai aproape de partea adversă. Ilfovenii nu s-au mulțumit la o apărare strictă și au încercat să dea o replică viguroasă.

Ocazii au fost de ambele părți, echipa noastră presând careul advers și ratând câteva oportunități bune. Team-ul din Voluntari răspunzând prin două șuturi periculoase din afara careului, portarul Mușat intervenind cu siguranță de fiecare dată. Primele 45 min. s-au încheiat fără nicio modificare pe tabela de marcaj.

Repriza a doua a însemnat o intensificare a atacurilor steliste, ceea ce a forțat o retragere în defensivă a oaspeților. Jocul decurgea în favoarea echipei noastre însă atacantul Chipirliu a fost sancționat pentru un henț neglijent în careul advers cu al doilea cartonaș galben în min.54, fiind eliminat.

Meciul părea să devină și mai greu, steliștii urmând să evolueze cca. 35 min. în inferioritate numerică. Steaua s-a mobilizat exemplar după sancțiunea primită continuând să împingă jocul către poarta oaspeților. Decizia și voința jucătorilor s-a concretizat în min.64 prin golul marcat cu capul de Ovidiu Morariu, în urma unui corner executat de tânărul Emilian Pacionel.

Adversarii noștri au încercat să profite de superioritatea din teren inițiind atacuri repetate dar marile ocazii le-au aparținut tot roș-albaștrilor care au dezvoltat contraatacuri extrem de periculoase.  Oaspeții au scăpat cu fața curată după ocaziile ratate de atacanții noștri și au terminat meciul aruncând mingi lungi, la bătaie, în fața porții apărate de Mușat.

Încrâncenarea din desfășurarea meciului se vede prin cele 4 cartonașe galbene și 2 roșii primite de fotbaliștii steliști. Goalkeeperul Stelei, Ștefan Mușat, a primit cartonaș roșu în busculada creată la mijlocul terenului după min. 90 și va lipsi în următoarele două partide cu CS Tunari și Metalul Buzău.

După cele șapte etape disputate, roș-albaștrii cu șapte victorii din tot atâtea posibile, domină cu autoritate clasamentul seriei.

Sâmbătă 31.10.2020, ora 15:00, pe același teren din Ghencea, Steaua va întâlni CS Tunari în penultima etapă a turului.

Înainte Steaua !❤️💙

Distribuire social media