FINALĂ LA BASCHET DUPĂ 21 DE ANI

Echipa masculină de baschet Steaua CSM Eximbank București se pregătește pentru debutul finalei Ligii Naționale, contra puternicei echipe U-Banca Transilvania Cluj. Elevii antrenorului Jukka TOIJALA sunt optimiști, în pofida faptului că, în actualul sezon, palmaresul direct contra echipei de sub Feleac este compus din cinci eșecuri (patru în campionat și unul în Cupa României).

Întregul lot stelist este valid, iar medicii sunt convinși că până la ora primului angajament, problemele de sănătate în cazul lui RUNKAUSKAS, FALKER sau SZIARTO vor fi rezolvate iar aceștia vor avea potențial maxim.

Emoțiile sunt mari în sânul lotului nostru, deoarece pentru secția de baschet a CSA Steaua București este prima finală de Liga Națională, după o pauză de 21 de ani, când adversara din ultimul act a fost tot formația clujeană.

Adversarul este unul redutabil, U-Banca Transilvania Cluj fiind, spre exemplificare, singura echipă din baschetul românesc  cu un buget de peste 2 milioane de euro anual. Managerul stelist, Ionuț GEORGESCU, a declarat în avancronica finalei: ”Suntem conștienți că avem o misiune foarte dificilă, dar vom încerca să câștigăm. Chiar dacă adversarii sunt cotați ca favoriți, noi vă asigurăm că ne vom juca șansa până la capăt”.

Primele meciuri ale finalei, care se dispută după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, se dispută la Cluj, vineri 19 mai, de la ora 19.45, respectiv duminică, 21 mai, ora 19.00. Ambele partide au loc la Sala ”Horia Demian” din Cluj.

Săptămâna viitoare, seria se mută la București, meciurile 3 și 4 (dacă va fi nevoie), fiind programate pe 26 mai, ora 20.00 și duminică, 28 mai, ora 19.30, la Sala ”Mihai Viteazul” din București.

Pentru mai multe detalii referitoare la această finală istorică, mâine, 18 mai, conducerea secției de baschet a CSA Steaua București, organizează o conferință de presă, cu începere de la  11.00, în incinta Sălii ”Mihai Viteazul”.

Mult succes!

Distribuire social media