Floreta stelistă pe podim

În perioada 6-9 februarie 2018, sala de scrimă „Alexandru Csipler” din Satu Mare a găzduit Campionatul Național de floretă pentru cadeți. Întrecerea a avut loc la feminin și masculin, la individual și pe echipe, și a reunit la start floretiști de la toate cluburile de profil din România. Totodată aici s-a desfășurat și Cupa Satu Mare, ediția a noua, la floretă cadeți, proba feminină pe echipe.

La startul concursului de floretă feminin echipe s-au prezentat cinci formații: CSA Steaua, ACS Balestra 1, ACS Balestra 2, CS Satu Mare și CSTA București.

CSA Steaua, care a dispus în finală de CSTA București, scor 45-31, a câștigat Campionatul Național de floretă cadeți. Medalia de bronz a revenit CS Satu Mare, care a învins în finala mică pe ACS Balestra 1, scor 45-38.

Componența echipei CSA Steaua care a tras a fost următoarea: Rebeca Cândescu, Andreea Gheorghe, Daria Panait, Crina Popa.

Ca și în 2017, finala probei de floretă feminin individual, a fost disputată între aceleași sportive: Rebeca Cândescu (CSA Steaua) și Emilia Corbu (CSTA București). Și în 2018, la fel ca și în 2017, medalia de aur și titlul de campioană națională au fost câștigate de către Rebeca Cândescu, care a trecut în finală de Emilia Corbu, scor 15-4.

Andreea Gheorghe (CSA Steaua) și Maria Ungureanu (CSTA București) au ocupat locul trei, la egalitate.

La masculin, în cadrul aceluiași concurs, s-au duelat cinci formații pentru medalii: CSA Steaua, ACS Balestra București, CSTA București, CS Satu Mare1 și CS Satu Mare2.

CSA Steaua a câștigat medaliile de aur, învingând în finală pe CSTA București, scor 45-14. Pe locul trei s-a clasat ACS Balestra care a dispus în finala mică de CS Satu Mare 1, scor 45-31.

Componența echipei CSA Steaua care a tras a fost următoarea: Cristian Răzvan, Radu Mocanu, Alexandru Pîrva, Alexandru Sîrb.

La proba floretă masculin individual s-au prezentat la start 18 sportivi de la CSA Steaua, CS Satu Mare, ACS Balestra București, CSTA București și CS Triumf București.

Podiumul Campionatului Național de floretă pentru cadeți, în proba masculină la individual, a fost completat de Alexandru Sîrb locul I (CSA Steaua), care l-a învins pe Vlad Roșu (ACS Balestra București), scor 15-10. Locul III, la egalitate de puncte, a fost ocupat de Alexandru Pîrva și Răzvan Cristian, ambii aparținând CSA Steaua.

În cadrul Cupei Satu Mare la floretă cadeți, proba feminină pe echipe s-au prezentat 20 de formații.

Trofeul a fost câștigat de către Japonia1. În finală, Japonia1 a dispus de România1, scor 45-41. Pe locul trei s-a clasat Ucraina1, care a învins în finala mică pe Slovacia1, scor 37-28.

Componența formației România1 a fost următoarea: Rebeca Cândescu, Emilia Corbu, Andreea Gheorghe, Karina Vasile.

Sursă foto: Federația Română de Scrimă

 

Distribuire social media