Floretiștii steliști la Circuitul European de cadeți

În perioada 4-5 noiembrie 2017, a avut loc cea de-a treia etapă din Circuitului European de cadeți la floretă masculin și feminin.

Astfel la Salonic, în Grecia, a avut loc etapa din Circuitul European de cadeți la floretă masculin. La startul competiției s-au prezentat 102 sportivi din 18 țări, care au concurat atât în probele individuale cât și în cele pe echipe.

Din cele trei echipe care au reprezentat țara noatră, echipa România 1, compusă în totalitate din sportivi steliști (Răzvan Cristian, Alexandru Pîrva , Alexandru Sîrb), a avut un parcurs excelent reușind să câștige concursul și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Clasamentul probei pe echipe a fost completat de Franța 1 – locul 2 și Turcia 1 – locul 3.

De asemenea, la Samorin, în Slovacia, s-a disputant competiția similară la floretă feminin individual și echipe. La această competiție au participat 22 de formații.

După succesul Rebecăi Cândescu, din proba individuală, sportivii componenți ai România 1 (Rebeca Cândescu – CSA Steaua, Emilia Corbu – CSTA București, Andreea Gheorghe – CSA Steaua) au reușit să se impună și la proba pe echipe.

Parcursul România 1, până la prima treaptă a podiumului, a fost următorul: tabloul de 32 – liber; tabloul de 16 – 45-24 cu Polonia 4; tabloul de 8 – 45-21 cu Slovacia; semifinale – 43-38 cu Letonia; finala mare – 45-26 cu Ucraina.

Podiumul probei pe echipe la floretă cadeți feminin a fost completat de Ucraina – locul 2 și Letonia – locul 3. În echipa România 3, prezentă la această competiție, s-a regăsit și stelista Daria Panait.

Următoarea etapă din Circuitul European de cadeți, la floretă feminin și floretă masculin, va avea loc la Moedling (Austria), în perioada 11-12 noiembrie 2017.

 

Distribuire social media