Flori pentru campioni

Tinerii scrimeri ai Stelei, felicitați de campioana olimpică Laura Badea și de președintele Stelei, Răzvan Ștefan Bichir

 

Miercuri în sala de scrimă din cadrul Complexului Sportiv Steaua a avut loc premierea cadeților și juniorilor care s-au întors recent de la Campionatele Europene de la Novi Sad cu cinci medalii: un aur, un argint și trei bronzuri.

Karina Vasile, Andreea Dincă și Teodora Șofran au făcut parte din echipa de floretă, juniori, care a cucerit primul aur continental la această categorie de vârstă din istoria scrimei românești. Karina Vasile a obținut și un bronz la juniori, individual. Maria Alexe s-a întors cu două medalii din Serbia: bronz la sabie cadeți, individual, și argint cu echipa României de sabie, cadeți. Dacian Enache a făcut și el parte din echipa de sabie – cadeți a României.

Micii scrimeri au primit flori și au fost felicitați de președintele CSA Steaua, Răzvan Ștefan Bichir. Campioana olimpică de la Atlanta 1996, Laura Badea Cârlescu a fost și ea felicitată cu ocazia împlinirii vârstei de 51 de ani.

Singura campioană olimpică, la individual, din scrima românească a ținut și ea să-i felicite pe sportivi. “Sunt foarte bucuroasă de performanțele acestor copii. Karina este mult mai talentată decât mine și îi prevăd un viitor strălucit”, a declarat Laura Badea Cârlescu.

Virgil Sălișcan, antrenorul celor trei floretiste ale clubului nostru, campioane europene, a spus: “Fetele au făcut o competiție excelentă la Novi Sad și sperăm la o medalie și la Campionatele Mondiale”.

La rândul său, Nicolae Alexe, tatăl Mariei Alexe, dar și antrenorul fiicei sale cât și al lui Dacian Enache a declarat: . “Am fost foarte mândru când mi-am văzut elevii pe podium. Este o încununare a muncii din ultimii ani și nu vreau să ne oprim aici”.

Distribuire social media