FLORIN VLAICU, RUGBISTUL CU GHEATA DE AUR!

Anul care tocmai s-a încheiat a fost prolific pentru unul dintre cei mai exponențiali jucători ai XV-lui roș-albastu. Internaționalul Florin VLAICU a stabilit două recorduri greu de egalat în rugby-ul românesc. El a devenit cel mai selecționat jucător român din istoria reprezentativei naționale, cu 96 de prezențe în lotul „frunzei de stejar”. Până nu foarte demult, VLAICU împărțea aceeași bornă de selecții cu antrenorul principal al CSA „Steaua București”, Cristian PETRE, astfel că ștafeta a fost predată în familie.

Florin VLAICU deţine şi un alt record absolut pentru Ovalul românesc, fiind cel mai eficient marcator, cu 768 de puncte înscrise din eseuri, transformări şi penalităţi. De asemenea, performanțele realizate de-a lungul carierei l-au propulsat în topul celor mai valoroși marcatori ai mapamondului, pe locul 12.

Totodată, la finalul lui 2016, stelistul a primit distincția de „Cel mai bun jucător din campionatul intern”, în urma alegerilor făcute de comisia special desemnată din partea Federației Române de Rugby.

Ambițiile transformerului în vârstă de 30 de ani nu se opresc aici. Florin VLAICU și-a stabilit un nou obiectiv – să devină primul jucător român care atinge recordul de 1000 de puncte marcate pentru națională.

„Este o onoare pentru mine să mă aflu într-un top cu atâția jucători valoroși, iar acest lucru mă motivează mai mult pentru a-mi îndeplini obiectivul, acela de a ajunge la 1000 de puncte și de a face parte astfel din micul club al celor ce au marcat atâtea puncte pentru țara lor. Nu mă așteptam să adun atâtea puncte pentru România, știu doar că am muncit mult, au fost mii de ore de antrenament, de repetări. Antrenorii au avut încredere în mine, mi-au dat șansa aceasta și m-au sprijinit foarte mult. Îmi doresc să fac meciuri bune pentru România și să adun și 100 de selecții în tricoul Stejarilor”, a declarat Florin VLAICU într-un interviu acordat FRR.

„Americanul”, așa cum este poreclit, a debutat în naţionala antrenată în prezent de galezul Lynn HOWELS, în urmă cu mai bine de un deceniu, într-un meci contra Ucrainei din Cupa Europeană a Națiunilor (58-0 pentru România), meci în care s-a făcut remarcat, reușind să pună pe tabelă și primele puncte, din două transformări.

„Îmi amintesc că aveam emoții foarte mari, eram rezervă și am intrat în locul lui Iulian DUMITRAȘ, pe postul de fundaș. Deși Ucraina nu era un adversar dificil, faptul că debutam, că eram acolo printre Stejari, a dat o altă încărcătură emoțională meciului. Am reușit să dau o pasă de eseu, să marchez și primele mele puncte, sunt amintiri frumoase. La două săptămâni după ce am debutat, a urmat meciul cu Franța în care am fost titular. Când mă uit în urmă, îmi este greu să cred că am adunat atâtea puncte, meci cu meci”, povestește stelistul.

În ce priveste anul acesta, va fi unul extrem de important pentru calificarea la Cupa Mondială din 2019, din Japonia, meciurile din Cupa Europeană a Națiunilor având astfel o dublă miza. România va debuta în CEN pe 11 februarie, cu Germania.

„Este un an important pentru noi, pentru că dacă vom reuși să câștigăm toate cele cinci meciuri pe care le avem, practic calificarea este asigurată. Principalul meu gând este la meciul cu Georgia, echipa pe care nu am mai învins-o de ceva vreme și cred ca este timpul să arătăm și în această întâlnire progresul pe care l-am făcut în ultima vreme. Îmi doresc mult o victorie în fața Georgiei, cred că este unul dintre cele mai importante obiective pentru acest an, sper să avem publicul alături de noi și să facem un meci bun”, spune Florin VLAICU, potrivit sursei sus citate.

Distribuire social media