Focus pe finala Cupei României!

Steaua a pierdut finala Superligii, 15-22 cu Știința Baia Mare, dar mai are șansa să câștige un trofeu. În ultimul act al Cupei României, pe 11 decembrie, roș-albaștrii întâlnesc pe Stadionul ”Arcul de Triumf” pe SCM USV Timișoara.

Steaua București a cedat la mare luptă finala Superligii Naționale de rugby în fața celor de la CSM Știința Baia Mare. Băieții noștri au condus la pauză cu 10-9, dar au cedat pe final.

Am plătit tribut mai ales jocului slab în tușă, dar și a greșelilor neforțate în momentele cheie. Băimărenii au fost echipa mai pragmatică, apărându-se cu toate liniile. Matthew Devon Tweddle și Jone Nasalo au fost marcatorii de eseuri ai Stelei în finală, iar Ratu Taniela Maravunawasawasa a punctat dintr-o transformare și o lovitură de pedeapsă.

Este a treia finală consecutivă pierdută de Steaua în fața ”zimbrilor” maramureșeni după cele din 2019 și 2021. Steaua nu a mai câștigat titlul din 2006, dar are șansa să termine anul cu un trofeu. Rămânem cu meciurile de referință din acest sezon, victoria în fața Timișoarei, în play-off, 52-5, dar și în fața rivalilor de la Dinamo, în semifinale, 25-15.ăieții noștri au marcat cele mai multe puncte, 702, dar și cele mai multe esueri, 104.

Pe 11 decembrie, tot pe Stadionul ”Arcul de Triumf”, băieții noștri vor întâlni SCM USV Timișoara, care sunt deținătorii trofeului, după ce în sezonul trecut au învins în ultimul act pe Știința Baia Mare, 22-15. Echipa noastră a câștigat ultima dată Cupa României în 2019, după ce a trecut în finală tot de Timișoara, 22-19.

Distribuire social media