Fostă glorie a clubului Steaua București, Marlena Zagoni a fost premiată aseară la Gala Premiilor Mentor

Marți seara, 23 aprilie 2019, la Teatrul Odeon din București a avut loc ediția a zecea a Galei Premiilor Mentor.
Din 2010 încoace, an de an Fundația Pentru Comunitate și Mol România premiază anual zece profesori și antrenori care au descoperit tineri talentați și au avut grijă de ei la începutul carierei lor. Premiul constă dintr-un trofeu realizat de apreciatul artist Ioan Nemțoi și o sumă în valoare de 8.000 de lei.
În acest an, printre cele zece personalități premiate pe scena Teatrului Odeon s-a numărat și Marlena Zagoni, fostă mare sportivă și antrenoare de canotaj a clubului Steaua București.
“Este o mare bucurie pentru mine să mă aflu pe această scenă și să primesc acest premiu. Sunt onorată să văd că munca mea este apreciată, chiar dacă m-am retras de ceva vreme din viața sportivă. Mulțumesc tuturor sportivilor care au performat alături de mine”, a declarat Marlena Zagoni.

Ca și sportivă, Marlena Zagoni a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Moscova (1980), cu barca de 8+1, iar la Mondialele de la Lucerna (1974) și Nottingham (1975) a obținut tot bronz.

Ca și antrenor, Marlena Zagoni a pregătit între 2003 și 2007 lotul național de juniori la canotaj, iar între 2007 și 2012 a fost tehnician second la lotul olimpic de cantonaj. În 24 de ani de activitate, elevii pregătiți de dânsa au obținut peste 50 de titluri naționale, 23 de medalii de aur la Campionatele Balcanice și 17 clasări pe podium la Campionatele Mondiale, la diferite categorii de vârstă.
Totodată, Marlena Zagoni a contribuit la medaliile de aur și bronz cucerite de canotori la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008).

Pentru realizările sale, doamna Marlena Zagoni a fost distinsă cu titlurile de Antrenor Emerit, Maestru Internațional și Maestru Emerit al Sportului.

Distribuire social media