Sâmbătă și duminică, 9 și 10 februarie 2019, Sala de scrimă “Alexandru Csipler” din Satu Mare găzduiește ediția a 10-a a Cupei Satu Mare – Memorial “Ecaterina Stahl” la floretă feminin, individual și echipe, etapă în Circuitul European de cadeți.
La la start sunt prezente 91 de sportive din 13 țări: Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Franța, Germania, Ungaria, Olanda, Polonia, România (23 de sportive), Slovacia, Suedia și Ucraina.
România va avea la start 23 de sportive, iar trei sunt de la CSA Steaua: Karina Vasile, Crina Popa și Denisa Mănescu.
Pentru al patrulea an la rând, concursul feminin individualse intitulează Memorial „Ecaterina Stahl”, în onoarea fostei mari floretiste a României și a Clubului Sportiv al Armatei Steaua.
Ecaterina Stahl a început scrima la vârsta de 14 ani, la arma floretă, primul său antrenor fiind celebrul Alexandru Csipler.
În 1960 a fost legitimată la Clubul Sportiv UNIO Satu Mare, după patru ani obținând, împreună cu echipa CS UNIO, primul titlu național la floretă pentru Satu Mare. Din 1964 și până în 1980 a evoluat la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, unde i-a avut ca antrenori pe Andrei Valce și Zilaghi Iosif, după care s-a reîntors la Clubul Sportiv Satu Mare.
A câștigat 13 titluri de campioană națională cu echipa CSA Steaua, două titluri naționale la individual și a câștigat de șase ori Cupa României.
În 1965, la Campionatele Mondiale de tineret de la Rotterdam, a cucerit titlul, în acelasi an, la CM de seniori de la Paris, obținând medalia de argint la floretă echipe.
Tot la CM, în 1966, a obținut bronzul la individual, pe treapta a treia a podiumului urcând cu echipa în 1967, 1973 și 1977.
În 1975, la Budapesta, a cucerit titlul mondial la floretă individual și bronzul cu echipa. În 1970, la echipe, a cucerit medalia de argint.
A participat la cinci editii ale Jocurile Olimpice, în 1964, la Tokyo, în 1968, la Mexico City, unde a urcat pe treapta a treia a podiumului cu echipa națională a României, în 1972, la Munchen, unde de asemenea a cucerit medalia de bronz la echipe, în 1976, la Montreal și în 1980, la Moscova, unde s-a clasat pe locul 4 la individual.
După retragerea din activitatea competițională, în 1984, a devenit antrenoare și a lucrat timp de 18 ani la Clubul Sportiv Satu Mare, unde a pregătit peste 100 de sportivi care au ajuns pe planșele marilor competiții de scrimă. Printre aceștia s-a numărat și fiica sa, Cristina Stahl.
A primit titlurile de Maestru al Sportului și Maestru Emerit al Sportului, iar în 2000 i-a fost conferită Crucea naționala „Serviciul credincios” clasa a III-a.
A decedat în noiembrie 2006.
Concursul individual va avea loc sâmbătă, de la ora 9:00, iar proba pe echipe se va disputa duminică, de la ora 9:00.