Gabriela Ruse, la un pas de victoria carierei

Elena Gabriela Ruse (locul 195 WTA) a fost în premieră pe tabloul principal al unui Grand Slam, fiind la o minge de victoria carierei. Tenismena roș-albastră a ratat 6 mingi de meci în faţa Agnieszka Radwanska (locul 30 WTA), finalistă la Wimbledon în 2012. După două ore şi 45 de minute, cât a durat partida, poloneza s-a impus în trei seturi cu 6-3, 4-6, 7-5.

În setul decisiv, sportiva roș-albastră a condus cu 5-4 şi a avut 6 șanse de a închide meciul, însă nu a reușit să le fructifice. După acest game care a durat aproape un sfert de oră, Gabriela Ruse a pierdut și următoarele două game-uri.

Legendara Martina Navratilova, câștigătoare a 18 turnee de Grand Slam, a făcut o declarație superbă despre Gabriela Ruse la BBC:

„Câtă determinare! Câtă putere de a trece peste orice moment! Chiar și când părea că nu e acolo, ea era de fapt acolo! Un mare talent la această jucătoare. Felul în care a luptat spune totul pentru caracterul său. A jucat un tenis fantastic! În plus, felul ei de a fi mă încântă! Iubesc pur și simplu atitudinea ei! Cum dădea din mâini, cum chema publicul să intervină. Magnific! Parcă a fost o pisică cu 9 vieți și le-a folosit una după cealaltă în acest meci. Este păcat pentru ea că a pierdut, dar e o experiență din care are de luat multe plusuri”.

Foto:gsp.ro

Distribuire social media