Gala Laureaților CSA Steaua București – concluzia unui an de excepție

 

În Sala Frescă de la Ministerul Apărării Naționale a avut loc tradiționala Gală a Laureaților din cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.

Canotoarea Laura Oprea, campioană mondială şi dublă campioană europeană, a fost desemnată sportiva anului 2017, în timp ce echipa de polo pe apă, care a realizat pentru a doua oară consecutiv eventul campionat-cupă, a primit trofeul pentru echipa anului la clubul militar. Laura Oprea, aur mondial cu barca de 8+1, aur european la 8+1 şi dublu rame fără cârmaci, le-a mulţumit colegelor fără de care nu putea obţine aceste performanţe deosebite. ”2017 a fost un an excepţional pentru noi, ţinând cont că am venit învingători de la fiecare competiţie. Sunt onorată să fiu desemnată sportiva anului de la CSA Steaua. Ţin să le mulţumesc colegelor mele, pentru că fără ele nu am fi putut face aceste curse atât de minunate, antrenorilor care au fost alături de noi zi de zi, FR de Canotaj care ne-a oferit cele mai bune condiţii pentru ca noi să ne antrenăm la cel mai înalt nivel şi nu în ultimul rând clubului CSA Steaua, pentru că mi-a oferit şansa să fac parte din această minunată echipă”, a spus Oprea, vizibil emoționată, în fața selectei asistențe.

Cristian Petrea, comandantul CSA Steaua București, a evidenţiat că în 2017 clubul militar a dovedit că este numărul 1 din ţară. ”Pentru noi este un motiv de mândrie faptul că reuşim, cu mari eforturi desigur, să rămânem un pilon de bază al sportului românesc. Fără falsă modestie raportăm domnule ministru că suntem clubul sportiv numărul 1 din România după numărul de medalii obţinute la campionatele naţionale, dar mai ales la întrecerile internaţionale, campionate europene şi mondiale. Această poziţie ne obligă la şi mai multă muncă, seriozitate, dăruire, pentru că în continuare ne propunem să realizăm performanţe şi recorduri de cel mai înalt nivel în toate competiţiile la care participă sportivii noştri sub culorile roş-albastre sau drapelul tricolor. Suntem cel mai iubit club din România, cel mai important brand sportiv din România şi acest lucru ne obligă să menţinem nivelul de performanţă pe care notorietatea, tradiţia şi aşteptările clubului îl reclamă”. a declarat Petrea.

Ministrul apărării, Mihai Viorel Fifor, a omagiat fostele glorii ale clubului militar şi a lăudat noua generaţie pentru rezultatele din acest an. ”E poate pentru prima dată când mă bucur că mă aflu la mijloc, într-un arc peste timp, între glorii ale sportului românesc faţă de care mă înclin şi pe care le asigur de toată preţuirea mea şi de onoarea deosebită pe care o simt în momente ca acestea faţă de o nouă generaţie de sportivi care nu fac altceva decât să arate că România nu are ambasadori mai buni în momentul de faţă decât sportivii români care fac performanţă, care dau o bătălie cu ei înşişi în fiecare zi, care arată că se pot depăşi limite în fiecare zi şi asta sub auspiciile unei idei atât de frumoase, o idee care vine de când lumea şi pământul, aceea că prin sport reuşim să ne modelăm, reuşim să modelăm caractere, reuşim să modelăm oameni frumoşi. România nu poate decât să fie mulţumită, onorată şi recunoscătoare pentru eforturile pe care aceşti tineri le fac”, a subliniat ministrul Fifor.

Mihai Covaliu, preşedinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a salutat rezultatele obţinute de stelişti în primul an al noului ciclu olimpic. ”Este o zi deosebit de frumoasă pentru că sărbătorim perfomanţa şi sărbătorim îndeosebi tânăra generaţie care în 2017 a venit cu performanţe frumoase dar şi pe sportivii consacraţi care continuă aceste performanţe şi continuă să fie acele modele de care sportivii mai tineri au nevoie pentru a se desăvârşi în cea ce priveşte pregătirea lor şi pentru a-şi desăvârşi performanţa. Sunt plăcut impresionat de sportivii CSA Steaua pentru ceea ce au realizat în 2017, ţinând cont că e un an de tranziţie, care marchează începutul unui nou ciclu olimpic. Sunt convins că acesta este drumul care îi va duce spre noi şi frumoase performanţe. Sunt sigur că şi la anul, dar mai ales în 2020 ne vom reuni din nou pentru a sărbători succesele foarte frumoase pe care ni le dorim cu toţii”, a spus Covaliu.

Sportivii laureaţi ai CSA Steaua pe anul 2017: Halterofila Sorina Hulpan (campioană europeană de juniori, locul 3 la CM de juniori, locul IV la CE de seniori), canotorul Adam Constantin (campion european de tineret, vicecampion mondial de tineret), boxerul Robert Jitaru (campion european Under 22), spadasina Greta Vereş (medalie de bronz la CE de senioare), jucătoarea de tenis de masă Elizabeta Samara (campioană europeană cu echipa României), luptătorul Andrei Dukov (vicecampion european de seniori), atletul Alin Firfirică (vicecampion european de tineret, vicecampion mondial universitar la aruncarea discului), Bianca Răzor (desemnată cea mai bună atletă din Balcani în 2017), gimnastul Marian Drăgulescu (campion european la sol, locul 4 la sol la CM), care a împlinit chiar în această zi vârsta de 37 ani, kaiacista Mihaela Lulea (vicecampioană europeană şi locul 3 la CM de paracanoe), canotorul Ciprian Tudosă (campion european de tineret, vicecampion mondial de tineret, vicecampion european de seniori), luptătoarea Alina Vuc (campioană mondială militară, vicecampioană mondial de senioare şi bronz la CE de seniori), karatista Lorena Pârâu (campioană mondială de tineret, campioană europeană de seniori), canoistul Leonid Carp (vicecampion european de seniori, vicecampion mondial de seniori), canotoarele Ioana Vrânceanu, Iuliana Popa, (campioane mondiale de seniori, campioane europene de seniori la 8+1), canotoarea Gianina Beleagă (campioană europeană de tineret, campioană mondială de tineret, campioană mondială de seniori la dublu vâsle categorie uşoară).

De remarcat că poloiștii s-au bucurat de la distanță de această nominalizare, ei fiind plecați în Spania, pentru meciul cu Sabadell, contând pentru etapa a cincea a grupelor Ligii Campionilor LEN.

În sală s-au aflat campioni olimpici steliști cum ar fi Alina Dumitru, Ana-Maria Popescu, Anișoara Cușmir, Andreea Răducan, Iulică Ruican, Sandra Izbașa, Camelia Potec, Laura Cârlescu-Badea, precum și alți campioni retrași din activitate, formați la Steaua și care acum ocupă funcții de conducere în diverse federații sportive naționale.

Poate cea mai frumoasă recunoaștere a fost cea a ministrului Apărării Naționale, Mihai Viorel Fifor care, după încheierea ceremonialului, a simțit nevoia să se adreseze celor din mediul virtual, printr-un mesaj sugestiv, postat pe pagina sa oficială de Facebook, pe care îl redăm ad literam: “Astăzi, am avut ocazia să felicit sportivii CSA Steaua Bucureşti care s-au evidenţiat în competiţiile interne şi internaţionale în acest an, dar şi tehnicienii clubului, oameni necunoscuţi, dar persoane importante în staff-urile de specialitate, despre care rezultatele vorbesc de la sine. Vreau să le mulţumesc pentru performanţele obţinute care au adus din nou România pe podium. De fiecare dată când se câştigă o medalie, suntem mândri că suntem români. Cu mult sacrificiu şi resurse insuficiente. Ştiu că nu este uşor să ajungi la un asemenea nivel, dar munca şi consecvenţa sunt atributele ce au dus la victorie. I-am asigurat de sprijinul meu şi voi continua să le fiu partener de dialog”.

Distribuire social media