GIMNASTICĂ – Inaugurare cu zâmbete de copii și aplauze de adulți

„Vreți să fiți campioane?”
„Daaa!!!”, au răspuns în cor 30 de glasuri entuziasmate.

În această notă s-a desfășurat ieri inaugurarea Centrului Regional de Gimnastică Steaua, unul din cele șase centre selectate la nivel național în cadrul proiectului ”Relansarea gimnasticii românești”.

Un moment festiv, dar extrem de cald, cum doar zâmbetele de copii și inimile înmuiate de ele ale adulților pot transforma astfel de evenimente. Dialogul de mai sus a avut loc între cuplul de antrenori Mariana Bitang și Octavian Bellu și cele mai mici dintre gimnastele Stelei. O sală veche, în care s-au antrenat generații întregi de campioane. O sală nouă acum, pentru că a fost renovată și modernizată. Aici se pregătesc actualele gimnaste steliste, dar și cele 30 de micuțe care au fost selecționate în urma campaniei ”Țară, țară, vrem campioane!”.

Momentul inaugurării a fost unul emoționant. Pentru că au onorat invitația la eveniment a președintelui CSA Steaua George Boroi, multe personalități care au sprijinit sau au fost direct implicate în realizarea acestui proiect: ministrul apărării naționale Mircea Dușa, ministrul tineretului și sportului Gabriela Szabo, secretarul general al Ministerului Apărării Naționale Codrin Munteanu, președintele Federației Române de Gimnastică Adrian Stoica, antrenorii Mariana Bitang și Octavian Bellu, marile campioane steliste Elena Ceampelea, Silvia Stroescu și Sandra Izbașa, dar și alți invitați speciali. După vizitarea camerelor unde sunt cazate micile gimnaste, a sălii de mese și vestiarelor, cei prezenți au urmărit o demonstrație grațioasă la sol a sportivelor mai mari, obișnuite cu evoluția în fața publicului. Provocate de Mariana Bitang și Octavian Bellu, cele 30 de fetițe au arătat și ele că au învățat multe lucruri de la antrenorii lor, într-un timp foarte scurt.

La Centrul Regional de Gimnastică Steaua a început drumul lor spre marea performanță. De-acum, aici ele vor trăi, vor mânca, vor învăța și se vor antrena, vor munci din greu pentru a-și împlini visul de a deveni, peste 10 ani, viitoarele campioane olimpice ale României. Alături de ele vor fi instructorii, tehnicienii, pedagogii, dar și dascălii de la școala unde învață micuțele gimnaste.
Le urăm ca acest drum să fie presărat cu multe medalii!

Distribuire social media