GRETA VEREȘ, CONTRIBUȚIE LA O SENZAȚIONALĂ PERFORMANȚĂ

Campionatele Europene de scrimă de la Tbilisi, din Georgia, s-au încheiat cu o senzațională performanță a echipei naționale feminine de spadă, care, aflată în reconstrucție după ciclul olimpic recent încheiat, a urcat pe podiumul competiției continentale.

Spadasinele noastre, cu Greta VEREȘ, legitimată la CSA Steaua București, în cvartet, au cucerit medalia de bronz, după o finală mică în care s-au impus în fața Estoniei, cu scorul de 45-38. În semifinale, fetele noastre au cedat cu scorul de 45-41 în fața Rusiei, iar n celelalte partide eliminatorii rezultatele tricolorelor au fost 44-40 cu Ucraina, în sferturile de finală, respectiv 45-36 cu Spania, în optimile de finală.

Performanța a fost obținută în următoarea alcătuire: Amalia Tătăran, GRETA VEREȘ, Raluca Sbîrcia și Adela Danciu. Antrenorii echipei sunt George Epurescu și Alina Ciuculescu.

România este campioană olimpică în exercițiu la spadă feminin, dar întreaga componență aureolată la Rio de Janeiro s-a retras din activitatea de performanță. Astfel, bronzul european capătă o greutate deosebită în economia scrimei românești.

Actualul președinte al Federației Române de Scrimă este fosta mare scrimeră stelistă Laura BADEA-CÂRLESCU. Secția de scrimă a CSA Steaua București este una dintre emblemele de valoare ale clubului militar, atât din punct de vedere al palmaresului, cât și a originii militare a acestui sport.

Felicitări!

foto: frscrima.ro

Distribuire social media