Henley Royal Regata, Marea Britanie

În perioada 4 – 8 iulie 2018, a avut loc prestigioasa competiție ”Henley Royal Regatta”, din localitatea engleză Henley-on-Thames, unde, pentru prima dată este prezent și lotul masculin al României cu 3 echipaje, si anume: dublu rame (2-), dublu vâsle (2x) și opt plus unu (8+).

Clubul Sportiv al Armatei Steaua este reprezentat prin sportivii: Cristi Pârghie, Constantin Adam și Adrian Damii (8+); Ciprian Tudosa (2-) și Ionuț Prundeanu (2X) și antrenor Bogdan Codrici.

În prima zi a regatei, sportivii noștri au efectuat primul antrenament pe Tamisa și s-au acomodat cu locul de concurs.

Regata de la Henley este un eveniment cu o istorie de peste 170 de ani, prima cursă având loc în 1839. Este un eveniment anual care aduce laolaltă loturi naționale, olimpice, dar și loturi ale universităților, competiția fiind acerbă. Participarea la această regată este un pas important în pregătirea echipajelor României pentru Europenele și Mondialele de anul acesta.

Echipajul masculin român de dublu vâsle (2x), Ionuț Prundeanu și Marian-Florian Enache, s-a calificat în semifinală, unde s-a confruntat sâmbătă cu echipa irlandeză a fraților Paul și Gary O’Donovan, vicecampioni olimpici și campioni europeni în 2016. Băieții noștri nu s-au calificat în finală, dar trebuie să îi felicităm pentru evoluția de până aici.

La dublu rame (2-), echipajul Marius Vasile-Cozmiuc și Ciprian Tudosa nu a câștigat în sferturi de finală, pierzînd calificarea în semifinale.

De menționat că Regata Henley este una aparte, în care bărcile pleacă în cursă doar câte două, iar prima sosită se califică și merge mai departe, fără a se face clasament.

Reprezentanții României din barca de opt plus unu (8+), medaliați cu bronz la Cupa Mondială de la Belgrad, au tras în finala probei, intitulată ”THE GRAND CHALLENGE CUP – 2018”, avându-i ca parteneri de întrecere pe reprezentanții Australiei. După o cursă echilibrată, echipajul Australiei a trecut primul linia de sosire a acestei finale, cu un avans de trei sferturi de barcă. 

Distribuire social media