Hocheiștii au câștigat la Galați

Echipa de hochei pe gheață Steaua București a obținut o victorie în partida revanșă a dublei etape din Campionatul Național, susținută în deplasare împotriva celor de la CSM Dunărea Galați. Elevii lui Nelu Alexe și Ion Timaru s-au impus cu scorul de 6-3 (2-0, 1-2, 3-1).

În prima treime, hocheiștii militari au dominat și au reușit să înscrie prin Lușneac, după o intercepție, respectiv Berdilă, asistat de Lușneac și Yanishevsky.

În partea de mijloc a meciului, gazdele au pus presiune și au reușit să restabilească egalitatea, după două goluri marcate cu om în plus pe gheață. Lovitura psihologică i-a aparținut însă lui Lymansky, care, cu 39 de secunde înainte de încheierea reprizei, a fructificat o combinație cu colegii de linie Berdilă și Creangă. Astfel, Steaua a intrat la cabine cu avantaj la limită pe tabela de marcaj.

În startul ultimei perioade, Oniciuc, cu Kicha și Constantin pasatori, a ridicat ecartul, după care gazdele au revenit la un gol distanță. Jocul lucid al hocheiștilor noștri s-a materializat cu reușita lui Kicha, după serviciul lui Creangă. Golul de 5-3 i-a forțat pe gălățeni să joace totul pe cartea atacului. Cu 5 minute înainte de finalul meciului, la un power play al gazdelor, aceștia au scos portarul însă Florin Creangă a recuperat și l-a servit pe Lymansky care, trimițând pucul în poarta goală, a închis tabela. Creangă s-a dovedit a fi cel mai altruist jucător al nostru, cu 3 pase decisive.

La această victorie a contribuit decisiv și prestația veteranului dintre buturi, Catrinoi, care a apărat 46 de șuturi. Gălățenii au patinat mult, și-au dorit victoria, iar raportul șuturilor pe spațiul porții, 49-28 în favoarea lor, denotă modul cum s-a desfășurat jocul.

În primul meci al acestei duble, formația de la malul Dunării câștigase cu 8-3.

După acest succes de la Galați, Steaua a urcat pe locul 3 în clasament, cu 15 puncte acumulate. Pe 10 noiembrie, la Brașov, Steaua întâlnește, în calitate de echipă gazdă, pe ACS Corona Brașov, într-un meci restanță.

 

Distribuire social media