Imnul României s-a auzit pentru prima dată la Tokyo!

Primul titlu olimpic pentru delegația României a fost cucerit de echipajul de dublu vâsle, format din stelista Simona Radiș și Ancuța Bodnar (Dinamo)! Este prima medalie olimpică de aur obținută de delegația tricoloră după 13 ani la canotaj și a 90-a din istoria Jocurilor Olimpice, pentru România.

Fetele s-au menținut pe toată durata întrecerii la 3 secunde de barca de pe locul secund și au terminat cursa cu timpul de 6.41.03, în fața Noii Zeelande și Olandei. Este CEL MAI BUN REZULTAT din istoria probei de dublu vâsle feminin!

ARGINT pentru echipajul masculin de 4 rame!

Tot în această dimineață România și-a îmbogățit palmaresul de medalii la această ediție a Jocurilor Olimpice cu încă o medalie de argint obținută de echipajul masculin de 4 rame, din care face parte și stelistul Mugurel Vasile Semciuc. Echipajul este completat de Mihăiță Țigănescu, Ștefan Berariu și Cosmin Pascar.

Felicitări sportivilor și tuturor celor care au contribuit la aceste performanțe! Suntem mândri de voi!

Mâine 29 iulie, vor evolua în finale Ciprian Tudosă (2 rame ora 03:18), Gianina Beleagă (dublu vâsle categ. ușoară ora 04:10) iar vineri 30 iulie, echipajul de 8+1 feminin (Magdalena Rusu și Ioana Vrânceanu, ora 04:05).

Mult succes!

Sursă foto: COSR

Distribuire social media