Împreună mergem mai departe!

Astăzi, 18 august, Steaua București și-a început parcursul în Cupa României, ediția 2021-2022. În faza a II-a a competiției roș-albaștrii s-au deplasat pe terenul echipei din Liga a 3-a, Progresul Spartac. Adversara nu era o necunoscută pentru fotbaliștii nostri întrucât, anul trecut am întâlnit-o de două ori, realizând două victorii, atât acasă cât și în deplasare.

După un început foarte bun în Liga a II-a, steliștii porneau ca mari favoriți. Daniel Oprița a trimis în teren un 11 care nu cuprindea mulți jucători folosiți în primele trei etape din campionat, inclusiv portarul Mario Enache, aflat la debut în tricoul roș-albastru.

Prima repriză nu a fost un spectacol, două echipe care își cautau busola, un joc încâlcit, fără ocazii mari de poartă. Gazdele puțin mai insistente, în căutarea surprizei, steliștii precauți, fără a reuși să pună presiune la poarta adversă.

De reținut ar fi doar o minge cazută pe bară, în contul gazdelor după o fază fixă (min. 40) și un șut puțin peste poartă al lui Gherghiceanu în min. 45. Cam atât în primul act, o luptă surdă și puțin spectaculoasă.

Repriza secundă a continuat cu aceeași luptă de uzură. În min. 57, gazdele beneficiază de o lovitură liberă de la 20 m, poziție centrală. O execuție perfectă a jucătorului Lixandru, șut de clasă, duce la deschiderea scorului.

După schimbările efectuate Steaua revine în joc și preia controlul partidei. În min. 64, Chipirliu finalizează o centrare din flancul stâng al lui E. Pacionel, egalând situația, 1-1. Roș-albaștrii domină clar jocul, apropiindu-se periculos de poarta adversă. Posesia evidentă nu are efecte pe tabela de marcaj, astfel că ultimele minute găsesc cele două echipe la egalitate.

Progresul are o tresărire ofensivă și reușește un gol, contrar cursului jocului. Un șut deviat neintenționat de Mihăescu aduce o victorie nesperată dar muncită pentru echipa din Liga a 3-a. Cu tot asaltul ofensiv al steliștilor partida se încheie cu scorul de 2-1 în favoarea gazdelor, astfel că echipa noastră își încheie parcursul în Cupa României încă de la debut.

Un pas fals, dar era de așteptat că în parcursul competițional va fi posibil să intervină și o sincopă. Suntem alături de voi necondiționat și suntem siguri că vom depăși acest moment delicat.

Primul 11 trimis în teren de Daniel Oprița a fost: Mario Enache, Robert Neacșu, Ovidiu Morariu, Sergiu Bactăr, George Călinţaru, Rareș Enceanu, Andrei Zătreanu, Florin Răsdan, Ștefan Pacionel, Dragoș Huiban, Cezar Gherghiceanu.

Pe parcursul meciului au mai intrat: Darius Oroian, Emilian Pacionel, Mădălin Mihăescu, Stephan Drăghici, Bogdan Chipirliu.

Succes duminică în deplasarea de la Slobozia unde vom întâlni liderul Ligii a 2-a, echipa locală AFC Unirea 04.

Distribuire social media