ÎNFRÂNGERE LA UN COȘ DISTANȚĂ

Finala Ligii Naționale Masculine de Baschet a început cu un joc foarte disputat, în Sala ”Horia Demian” din Cluj, acolo unde U-Banca Transilvania Cluj s-a impus la limită, în fața echipei noastre, Steaua CSM Eximbank, cu scorul de 87-85 (26-21, 21-17, 21-25, 19-22).

Gazdele au început mai bine și, grație unor aruncări norocoase, s-au desprins la pauza mare pe tabela de marcaj, la 47-38. Este de ajuns să precizăm că la finalurile sferturilor 1 și 2, clujenii au marcat câte un coș de 3 puncte, pe sirenă.

Partea a doua a fost una foarte bună pentru baschetbaliștii noștri, care au recuperat multe mingi, sub ambele panouri și au aruncat cu precizie. Am revenit și am fost aproape de egalare, după două triple consecutive ale lui Malesevic, una din unghi de 0 grade și cealaltă de la distanță de peste 8 metri. Din păcate, pe final, ne-am pripit la finalizare ș am irosit, în cel puțin două situații, șansa de a duce meciul în prelungiri. Gazdele s-au impus cu 87-85, dar baschetbaliștii noștri au demonstrat că au potențial și că pot fi foarte combativi în această finală.

Din tabăra noastră, Curry a avut double-double din 14 puncte și 10 pase decisive, în timp ce Fraseniuc a terminat cu 11 puncte. Runkauskas a fost coșgeterul nostru, cu 18 puncte, eficiență având, de asemenea, Baciu cu 13 puncte și Falker, 12 puncte.

Clujenii conduc cu 1-0 în finală, dar acest ultim act se anunță a fi foarte disputat, specialiștii așteptându-se la un maraton pe arenele cu panouri. La jocul al doilea, care va avea loc duminică, 21 mai, de la ora 19.00, formația stelistă va fi susținută de un important grup de suporteri, care vor efectua deplasarea la Cluj, în acest sens.

Deși înfrângerea ne doare, primul meci având o importanță covârșitoare în astfel de confruntări, trebuie să precizăm că steliștii s-au descurcat mai mult decât onorabil și au rezistat excelent în fața redutabilei echipe de sub Feleac.

Distribuire social media