"Înot pentru sănătate": 600 de copii învață să înoate la Steaua

Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua București” și Primăria Sectorului 6 – prin Direcția Generală de Protecție Socială și Asistența Copilului – au lansat unul dintre cele mai inedite proiecte de sport pentru copii, sub denumirea ,,Înot pentru sănătate – program de activități sportive pentru dezvoltare personală a copiilor de pe raza sectorului 6”.

Prin eforturile comune ale celor două instituții partenere, un număr de 600 copii au devenit astfel beneficiarii lecțiilor de inițiere și dezvoltare în înot, susținute de antrenori și instructori specializați la Bazinul de polo și natație din cadrul complexului sportiv Steaua Ghencea.

Programul se desfășoară pe durata a 3 luni, copiii fiind împărțiți în două serii principale, fiecare serie având 6 clase cu câte 5 grupe de 10 copii. Pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a activității, CSA Steaua a desemnat pentru proiect un număr de 10 instructori de top, printre care se numără foști înotători de performanță sau poloiști cunoscuți precum Felix Maestru, Valentina Brat, Bogdan Matei sau Petre Popescu.

În cadrul proiectului, fiecare copil beneficiază de un număr de 12 lecții de înot. Pe lângă inițierea în sportul nautic, lecțiile urmăresc și latura educativ-formativă, de integrare și dezvoltare socială a copiilor, precum și implementarea obiceiurilor sănătoase și combaterea efectelor negative ale dezvoltării societății moderne.

Proiectul a fost aprobat atât în Consiliul de conducere al CSA Steaua București, cât și prin Hotărârea Consiliului Local Sector 6 din data de 18 iunie 2015. Printre beneficiarii proiectului se numără copiii Centrului de zi Drumul Taberei, Centrului de zi Crângași, Centrului de zi Giulești, Centrului de zi Romania Kids, precum și copiii din Centrul de zi Marcellin Champagnat, Asociația Sf. Arhidiacon Ștefan sau copiii înscriți în proiectul Liga tinerilor fotbaliști – toate de pe raza sectorului 6.

Cu varste cuprinse între 5 și 16 ani, toți copiii s-au arătat încântați încă de la primul contact cu noii lor îndrumători și cu apa bazinului Steaua, arătând o mare dorință și disponibilitate de a pătrunde cât mai repede tainele înotului.

La rândul lor, instructorii steliști au primit cu încredere provocarea de a contribui la obiectivele de dezvoltare fizică, psihică și emoțională a copiilor din proiect prin intermediul unui sport complex și atractiv cum este înotul.

Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua București” va lansa în continuare și alte proiecte dedicate dezvoltării personale și educării prin sport a copiilor și tinerilor. Astfel, se află în lucru proiecte care urmăresc extinderea ariei de beneficiari și la nivelul altor sectoare din București, precum și proiecte speciale pentru școli, grădinițe, licee și facultăți sau proiecte dedicate corporațiilor, în care vor fi incluse și alte sporturi.

Distribuire social media