INVICTUS ROMÂNIA, PERFORMANȚĂ RĂSUNĂTOARE

În perioada 17-22.07, la Fontainebleau, în Franța, s-a desfășurat Campionatul Mondial Militar de tir cu arcul. Organizată de Consiliul Internațional Sportiv Militar (CISM), competiția a reunit aproape 200 de arcași din 13 de țări.

Întrecerea a adus în prim-plan echipa Invictus România, alcătuită din reprezentanții CSA Steaua București, care s-au remarcat prin evoluții excelente.

Astfel, militarii răniți în teatre de operații, la prima lor participare de nivel mondial, au colorat podiumul în roșu-albastru, întrucât au reușit să cucerească 2 titluri mondiale, prin Augustin Pegulescu (arc compound) și Eugen Pătru (arc clasic), precum și 3 medalii de argint, prin evoluția lui Dorin Petruț (arc compound), iar celelalte două medalii fiind cucerite în urma jocului pe echipe. O performanță senzațională, realizată de colonelul Pegulescu Augustin Nicușor, colonelul în retragere Petruț Dorin, plutonierul Pârvu Ion Cătălin, plutonierul Cojocaru Emil, plutonierul Ionuț Butoi și caporalul Pătru Eugen Valentin, sub îndrumarea antrenorului Aurel Robu.

Campionatul Mondial Militar de tir cu arcul a reprezentat prima competiție oficială de acest nivel la care a participat echipa de militari care va concura pentru țara noastră și Armata Română la Jocurile Invictus de la Toronto, din luna septembrie.

Distribuire social media