INVICTUS TEAM ROMÂNIA, ÎNVINGĂTOARE!

http://invictus.armataromaniei.ro/

Echipa care a reprezentat România, pentru prima dată, la Jocurile Invictus de la Toronto s-a întors acasă cu patru medalii (1 aur, 1 argint și 2 bronz).

Competiția s-a desfășurat în perioada 23-30 septembrie, țara noastră participând cu un lot de 15 militari (14 răniţi în Afganistan şi unul în Irak). 

Încă din prima zi de competiție, sportivii noștri au obținut rezultate deosebite prin reușita maiorului Laurențiu ȘERBAN, medaliat cu bronz la atletism în proba de 1.500 m și a locotenentului Ciprian IRICIUC, medaliat cu bronz la proba de ergometru (canotaj în sală).

A treia medalie, cea de argint, a fost cucerită de plutonierul lonuț BUTOI după o finală plină de emoții, disputată în compania americanului Josh LINDSTROM în proba individuală de tir cu arcul, compound.

Ultima medalie, cea mai strălucitoare, a fost adusă acasă de echipa formată din colonel (rtr) Dorin PETRUȚ, colonel Nicușor-Augustin PEGULESCU și plutonier Ionuț BUTOI în proba de tir cu arcul, compound, aur obținut în urma devansării echipei Statelor Unite în finala mare.

Prezența echipei Invictus la aceste jocuri arată valorile specifice militarilor români: spiritul de învingător, coeziunea luptătorilor şi solidaritatea umană.

Invictus Games este o competiție sportivă care a avut prima ediție în 2014 și reunește delegații naționale alcătuite din veterani și militari răniți în teatrele de operații sau cu diverse afecțiuni. 

Sportivii s-au pregătit sub îndrumarea antrenorilor steliști Petre LUPAN, Ioan IORDACHE, Horia CONSTANTINESCU și Aurel ROBU.

Țara noastră a fost reprezentată de următorii sportivi, legitimați la CSA Steaua București: colonel Augustin PEGULESCU, colonel (rtr.) Dorin PETRUȚ, caporal Eugen PĂTRU, plutonier Ionuț BUTOI, maior Nicolae GRIGORIE, plutonier adjutant principal Eugen MĂNĂILĂ, plutonier adjutant principal Costel STANCIU, plutonier adjutant Costinel SLĂNICEANU, plutonier major Irinel MATEI, plutonier major Ionel Eugen BIDA, maior Laurențiu ȘERBAN, plutonier Doru HAMZA, sergent major Bogdan DRAGOMIR, locotenent Ciprian IRICIUC, plutonier major Dumitru PARASCHIVA.

Distribuire social media