ÎNVINGĂTORI pe FRONTUL de ACASĂ

Un zgomot infernal…sunete care sunt atât de puternice încât simți că-ți explodează urechile. O lumină puternică care îți arde pleoapele și îți pătrunde până în adâncul retinei. Senzație de ars. Membrele nu te mai ascultă. Îți vezi mâna dar nu o poți mișca, îți vezi piciorul care nu mai răspunde la comenzi. Îi vezi pe cei dragi ție ca prin ceață. Chipurile lor te privesc întrebătoare și nu înțelegi nimic. Ești total dezorientat și îți vine să strigi în gura mare că îi iubești. Că ești acolo, că încă trăiești, că ești un suflet care are nevoie de ei. Și peste toate se lasă negura și undeva mai pâlpâie doar lumina firavă a unei speranțe că nu vei fi lăsat în urmă…

Cuvintele de mai sus nu sunt descrierea unui soldat aflat în teatrul de operații, într-o misiune de război. Dar ar putea foarte bine să o facă. Ele descriu lupta de zi cu zi a copiilor cu autism care duc, minut de minut, oră de oră, o luptă continuă cu o afecțiune care le macină existența. Ei sunt soldați pe propriul front – frontul din inima lor. Și luptă cu speranța luminii care pâlpâie. Lumina care le spune că nu vor fi lăsați în urmă…

În societatea modernă toți vrem să ne afișăm alături de învingători. Cu cât mai susținută imaginea, cu atât mai mare expunerea și miile de fani care roiesc în jurul unei persoane considerate de succes. Căci tuturor ne plac învingătorii, nu-i așa?

Dar stau și mă întreb, tu ai cunoscut un luptător adevărat și un învingător? La Conil sunt o adevărată armată de învingători, copiii cu dizabilități. Ei sunt și eroii noștri și anul acesta li se vor alătura alți eroi ai României, la un eveniment special gândit pentru ei toți, în preajma Zilei Naționale a României.

Cu ajutorul echipei INVICTUS ROMÂNIA, formată din militarii români răniți în teatrele de operații, organizam un CAMP MILITAR pentru copiii cu dizabilități de la Conil. Ateliere de tras cu arcul, trasee aplicativ-militare, exerciții gândite special pentru ei și coordonate de către echipa INVICTUS sunt ingredientele unei zile extraordinare.

Dar asta nu este totul – alături de copii vor fi și sportivii clubului STEAUA, care devin astfel învingători și pe acest front, al luptei împotriva autismului, așa cum au fost pe toate fronturile disciplinelor sportive la care ne-au reprezentat cu atâta onoare țara.

Pe 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități,  pe stadionul de rugby al CSA Steaua București, o armată de suflete puternice vor bate împreună, pentru a aduce liniște, bucurie și zâmbete unor mici luptători care, fără noi toți, riscă să se piardă în întunericul prin care încearcă zi de zi sa își croiască drum.

Evenimentul „Învingători pe frontul de acasă” este un eveniment organizat de CSA Steaua și Asociația Conil în parteneriat cu echipa INVICTUS ROMÂNIA și, dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități. Împreună vom strânge fonduri pentru terapia și tratamentul copiilor cu autism și alte dizabilități.

Distribuire social media