IOAN TIMARU CETĂȚEAN DE ONOARE AL ORAȘULUI BĂLAN

Hocheistul stelist Ioan Timaru a fost numit cetățean de onoare al orașului Bălan, din județul Harghita. Ioan Timaru a jucat, de-a lungul întregii sale cariere la o singură echipă, CSA Steaua București. Timaru a fost de 13 ori campion național și a câștigat 17 Cupe ale României cu Steaua. A îmbrăcat tricoul naționalei României de 157 de ori, evoluând la 19 ediții ale Campionatelor Mondiale de seniori, două Campionate Mondiale de tineret și trei Campionate Mondiale de juniori. O altă performanță frumoasă pentru Ioan Timaru a fost includerea sa în Hall of Fame-ul hocheiului mondial.

Ioan Timaru a rămas fidel culorilor roș-albastre, iar din acest sezon va îndeplini funcția de antrenor secund al echipei. De asemenea, Ioan Timaru face eforturi pentru dezvoltarea hocheiului în localitatea natală, Bălan, acolo unde dorește să pună pe picioare o echipă de hochei pe gheață, la nivelul copiilor și juniorilor.

Consiliul Local Bălan a adoptat, cu unanimitate de voturi, Hotărârea nr. 81 / 16.08.2017 privind acordarea Titului de Cetățean de Onoare al Orașului Bălan lui Ioan Timaru, pentru întreaga activitate sportivă depusă la CSA Steaua București și la echipele naționale ale României.

Distribuire social media