Ioan Timaru: ”Mi-era dor să mai trăiesc un meci Steaua-Miercurea Ciuc!”

Steaua București va juca sâmbătă, de la ora 18:30, finala Cupei României, pe patinoarul Vakar Lajos, din Miercurea Ciuc, împotriva rivalei din localitate.

Cu 31 de trofee în vitrină, Steaua este cea mai galonată echipă din România și speră să reînnoade tradiția victoriilor de altă dată. Revine într-o finală după șase ani, iar speranțele sunt mari.

Ioan Timaru este legenda Stelei, hocheistul care a câștigat cu Steaua 17 Cupe ale României și 13 campionate. Multe dintre ele au fost după finale cu Sport Club Miercurea Ciuc.

”Pe vremea mea se știa, obiectivul era campionatul și Cupa României!”

Ioan Timaru este antrenorul coordonator al Stelei și povestește care era atmosfera derby-urilor dintre Steaua și Miercurea Ciuc. ”Ne convenea să jucăm la Ciuc. Publicul de acolo era bun cunoscător. Atmosfera era senzațională. Pentru orice hocheist e o plăcere să joci cu patinoarul plin. Și acum mă trec fiori când mă gândesc la disputele cu ciucanii”, spune Timaru.

Acum, jucătorii Stelei nu mai sunt obișnuiți cu finalele. ”Unii dintre ei nu au jucat în viața lor o finală. Nu știu cu ce se mănâncă. Pe vremea mea noi aveam clar obiectiv campionatul și Cupa României”, adaugă Timaru.

Legendarul hocheist al Stelei îi așteaptă pe fanii roș-albaștri să susțină echipa. ”Ar fi un plus pentru noi ca să ne vină alături. Îi așteptăm în număr cât mai mare. Sunt convins că și fanii își doresc să mai vadă o finală, un meci între Ciuc și Steaua”, subliniază Ioan Timaru.

”Șansele sunt egale: 50-50!”

Ioan Timaru i-a urmărit pe adversarii Stelei în meciul din semifinale, cu CSM Galați, câștigat de SC Miercurea Ciuc cu 8-1. Nu l-au impresionat însă. ”A fost un meci cu un ritm slab. I-am bătut și acum recent, la un turneu disputat tot pe patinoarul lor. Steaua are echipă tânără, dar pasăm bine, sunt convins că vom face un meci bun. Nu cred că există un favorit. Șansele sunt egale, 50-50 la sută”, crede Timaru.

SC Miercurea Ciuc are și ea 13 Cupe ale României, ultimul trofeu cucerit fiind în 2019. Sezonul trecut, Corona Brașov a câștigat competiția.

Distribuire social media