KO pentru englezi la Wimbledon

Stelista Mihaela Buzărnescu (locul 28 WTA), favorită  în meciul cu britanica Katie Swan (locul 204 WTA), este prima tricoloră ce s-a calificat în turul al treilea al turneului pe iarbă de la Wimbledon, câștigând în minimum de seturi,  scor 6-0, 6-3.

Jucătoarea roș-albastră a dominat primul set, după 31 de minute, adjudecându-și-l cu 6-0. Setul doi a fost mai echilibrat, Buzărnescu a pierdut primul game pe propriul serviciu, dar a reușit să câștige consecutiv următoarele 4 jocuri. Setul doi s-a-ncheiat 6-3 în favoarea Mihaelei.

“Într-adevăr este o jucătoare tânără din Anglia, a avut tot publicul alături de ea astăzi și arena a fost plină, dar o știam de la ITF-uri, jucând multe ITF-uri anul trecut. M-am uitat împreună cu antrenorul la jocul ei, am abordat o tactică bună și mă bucur mult că am reușit să câștig pentru că era o jucătoare de temut. A câștigat în primul tur împotriva Irinei Begu, o jucătoare de Top 40.

Nu mă așteptam să ajung aici, după atâtea accidentări. Anul trecut în această perioadă am pierdut în turul doi al calificărilor la Wimbledon și plecam să joc un alt ITF. Antrenorul cu care am început să lucrez anul trecut mi-a zis că sigur voi fi Top 100 până la finalul anului, părinții mei m-au susținut și ei mereu. Când am început să colaborez cu noul antrenor anul trecut a fost foarte pozitiv, mi-a dat foarte multă încredere. Nu am jucat în anii trecuți mai deloc pe iarbă, decât 4 meciuri la turneele de calificări la Wimbledon. Anul acesta am mers la Nottingham fără nici o așteptare, nu știam cum voi juca, dar m-am adaptat foarte bine. Am înțeles că jocul meu pe iarbă se vede foarte frumos, nu stau să mă uit eu sau să-mi dau cu părerea, dar așa am înțeles. Mă deplasez bine și nu simt niciun deranj foarte mare la lovituri sau la cum vin mingile de la adversare”, a declarat jucătoarea stelistă pentru EuroSport.

În turul 3, sportiva noastră va evolua vineri împotriva Karolinei Pliskova (locul 8 WTA), care a trecut în două seturi (6-3, 6-3) de Victoria Azarenka (locul 87 WTA).

Distribuire social media